Петър Илиев с патос "за Отечеството": Прави се опит за медийното ми тричане. Не съм чел труда на доц. Киселова

15487
Петър Илиев с патос "за Отечеството": Прави се опит за медийното ми тричане. Не съм чел труда на доц. Киселова
Снимка: Стопкадър/Евроком

Цялата тази атака ме прави още по-решителен какво трябва да се направи за България, за отечеството. Това заяви кандидатът за МВР министър д-р Петър Илиев.

Илиев започна разговора с думи как името му е безспорно, но определени жълто-кафяви медии, чиято собственост била известна, искали да го направят спорно. Той смята, че медиите, които лансирали името му, никога не били толкова координирани в оцапването на едно лице. "Вижте медиите, вижте кой им е собственик, вижте кой има полза", настоя той след въпрос на Виктор Николаев в сутрешния блок на Нова телевизия да посочи поименно задкулисието. А когато Илиев заяви, че аудиторията на Нова телевизия е от мислещи хора, Николаев отвърна, че "има и немислещи".

Доц. Киселова проговори за скандала с плагиатството от страна на Петър Илиев

Има най-различни начини, по които да се установи плагиатството. Аз няма да кажа колко процента, колко страници. Трябва да се сравняват ...

По думите на Илиев, Слави Трифонов му предложил да влезе в правителството, след вътрешно обсъждане в "Има такъв народ". Когато направихме референдума, управляващият режим ми изпрати ДАНС и НАП и "ме спукаха от проверки", каза още юристът.

"Аз съм професионалист, който е успял в своята професия. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината", заяви Илиев, който не пожела да коментира "защитници на Мултигруп от едно време", след като беше попитан как така Татяна Дончева, Николай Хаджигенов и "Демократична България" изразиха сериозни възраждения срещу кандидатурата на Илиев.

"Никога не съм виждал през живота си Делян Пеевски и Ирена Кръстева", коментира Илиев заради връзката с "Краун Медия" и участието му в директорския борд на компанията точно преди Ирена Кръстева да купи фирмата. Не съм участвал в каквато и да е масонска ложа.

"Стоя зад всяка дума в моята книга" – така Илиев отговори на директен въпрос дали сам е изработил книгата си "Компетенцията на Народното събрание" или е преписал от доц. Наталия Киселова. „Не съм чел труда ѝ, не съм запознат”, отрече Илиев. В нито един катедрен съвет за 6 години не е поставян този въпрос, добави той.

Софийският университет започва проверка срещу Петър Илиев за плагиатство

До ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков са подадени три сигнала за наличие на пл...

Попитан дали нарочно е изтеглена от оборот "Компетенцията на Народното събрание", Илиев отрече. А след въпрос дали я има и ще я даде за сравнение, отговорът беше, че не ходел по студията с книгата, но щял да я даде. "Преминава се към академично тричане", смята юристът, според който има опит да бъде ударен там, където щяло да го заболи най-много – преподавателската му кариера. Според него, Етичната комисия в СУ не може да гледа дали е плагиатствал, трябвало да стане по друг начин. Да си прочетат чл. 59 от Закона за висшето образование, има си давностни срокове, призова Илиев. И обясни как правилникът на Етичната комисия бил приет наскоро, поставяйки въпроса "защо".

Да си почетен консул в Барбадос не е държавна служба, добави Илиев, без да коментира каква е причината точно на него да му окажат тази чест. Но стана ясно от думите на Илиев, че готвеният и сега за МВнР министър Ради Найденов го предложил по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. Барбадос не е офшорна зона, не е в никакъв списък за държави тип "данъчен рай", увери юристът. Когато беше попитан дали януари месец Барбадос не беше ли в списък за "данъчен рай", Илиев отговори, че всеки можел да поиска да бъде изваден от такъв списък. "Работя от над 10 години с Доминиканската република, аз съм единственият почетен консул на държава от Източна Европа в Барбадос", обясни кандидатът за МВР министър.

Стигна се дори до размяна на реплики дали всъщност Илиев може да води нормален разговор с Виктор Николаев. Последва и въпрос дали с агресивното си поведение ще се хареса на обществото, Илиев коментира, че който го познавал, знаел каква работа ще свърши. А при въпрос как ще се чувства и дали ще му е морален казус, ако стане МВР министър с гласовете на ДПС или ГЕРБ, отговорът беше: "На хипотетични въпроси не мога да отговарям".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика