Петър Славов и Мартин Димитров са с най-много зададени въпроси към министрите през 2016 година

1270
Петър Славов и Мартин Димитров са с най-много зададени въпроси към министрите през 2016 година
Снимка: БГНЕС

Според справка за законодателната дейност и парламентарния контрол през 2016 г., Народното събрание е приело 158 закона, 157 решения и една декларация.

Справката е подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция „Пленарни заседания и финални текстове” на Народното събрание за периода от 1 януари до 22 декември 2016 г. През годината Народното събрание е провело 129 пленарни заседания, като 7 от тях са били извънредни.

От втория опит - има кворум в парламента

Парламентът започва работа в 9.15 ч. от втория опит.  Народните представители не успяха по-рано да се съберат за началото на редо...

Народните представители, които са отправили най-много въпроси и питания към членовете на Министерския съвет, са Петър Славов (295) и Мартин Димитров (233). След тях, но с доста по-малко въпроси са Методи Андреев 147, Настимир Ананиев – 145, Валентин Павлов – 142, Светослав Белемезов – 113, Вили Лилков 111 и т.н.

На най-много въпроси и питания на народни представители през изминалата 2016 г. е отговорил министърът на финансите в оставка Владислав Горанов – 233, заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова – 219, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова – 174, заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева – 157, министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева – 111, министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов - 95 и т.н.

Постъпилите през 2016 г. законопроекти са 267, като 143 от тях са внесени от народни представители. Проектите за решения, внесени през изминалата година, са 153, а проектите за обръщения и декларации са 12.

Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на Народното събрание през 2016 г. е 132 часа и 57 минути. 114 часа и 57 минути са били посветени на редовния парламентарен контрол и 18 часа – на блиц-контрол. Парламентарният контрол е провеждан в 33 пленарни заседания и в рамките на 9 заседания е имало блиц-контрол. През годината в Народното събрание са постъпили 1976 въпроса и 96 питания. Членовете на кабинета са отговорили на 1647 въпроса и 70 питания.

От първия опит на парламента - няма кворум

Народните представители не успяха да се съберат за началото на редовното заседание на парламента в 9.00 часа. Председателят на НС Цецка...

През 2016 г. в Народното събрание е постъпило едно искане за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Бойко Борисов заради политиката в сферата на здравеопазването. Разискванията по искането са проведени на 17 февруари, а гласуването е проведено на 19 февруари 2016 г.

През изминалата година е имало две разисквания по питания на народни представители – към министъра на здравеопазването в оставка Петър Москов за задълженията му по изпълнение на общата политика за задължителните имунизации, включени в Имунизационния календар и към министъра на финансите в оставка Владислав Горанов за финансовата политика на правителството.

 

 

Петър Славов: Обвиненията към Ненчев са предмет на граждански спор

В обвиненията към министъра на отбраната Николай Ненчев пише много странни неща. Твърди се, че е ощетена руска компания. Това означава,...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com