Писанчев не иска ГДБОП да излиза от ДАНС

20919
Писанчев не иска ГДБОП да излиза от ДАНС
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев, който застана на поста след скандала с Делян Пеевски, не желае ГДБОП да бъде отделена от агенцията и да се върне към структурите на МВР. Това става ясно от официално съобщение, разпространено от ДАНС.

Становището на Писанчев по проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за МВР, лансиран настоятелно от Цветан Цветанов през последните няколко месеца, е категорично, пише Агенция ПИК.

Бивш разузнавач скочи срещу предложението за единно разузнаване

Нас, разузнавачите, вече ни осветиха, сега искат да разкрият и чуждестранните агенти на военното ни разузнаване - това е целта на зак...

Според ръководената от Писанчев структура промяната е подготвена, без да се анализира задълбочено евентуалният резултат от нея. Освен това от ДАНС подчертават, че нова мащабна реформа в сектора ще демотивира служителите и ще доведе до "значителни затруднения в работата".

Друг акцент от становището е това, че назначаването на председател на ДАНС от президента би могло да бъде оспорено като повлияно от определени кръгове. Според анализа на агенцията няма аргументи, с които да се обоснове предимството председателят на ДАНС да се назначава с указ от "Дондуков" 2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика