Писмо на евродепутати срещу "Атака" доведе до обвинения в предателство и корупция

28712
Писмо на евродепутати срещу "Атака" доведе до обвинения в предателство и корупция

Недопустимо е депутати да бъдат поставяни в позиции на зависимост от една партия, за да изпълняват чужд интерес. Това заяви в ефира на Нова телевизия европейският депутат Филип Качмарек, който е един от европейските депутати, които написаха писмо заради партия „Атака” и Волен Сидеров. Причината за писмото – договори, които няколко депутати от „Атака” са подписали при изборите, след които се оказва, че те дължат пари на Волен Сидеров и „Атака”, ако решат да напуснат партията.

Писмото е подписано от Филип Качмарек (ЕНП), Александър Мирски (Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите), Нирж Дева (Европейски консерватори и реформисти), Роджър Хелмер (Европа на свободата и демокрацията), Хану Такула (Алианса на либералите и демократите на Европа). То е изпратено до председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, заместничката му Вивиан Рединг, председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

Евродепутати пишат до ЕП, Орешарски и Цацаров за офшорки на Сидеров

Евродепутати са възмутени от поведението на Волен Сидеров. Писмо, изпратено от пет различни групи в Европейския парламент до председат...

Според Качмарек заради този случай трябва да бъде подета законодателна инициатива от Европейската комисия, с която да се пресекат такива практики. Качмарек обаче заяви, че не вярва това да се случи. На въпрос защо чак сега се пише такова писмо, след като случаят е реално отпреди четири години, Качмарек отговори, че по негова информация този случай не е приключил и затова има и писмо. Това не е политическа атака – под писмото са се подписали депутати от всички партии в Европейския парламент, подчерта Филип Качамрек.

Престъпление или не – този спор се разгоря като буен пожар в сутрешния блок на Нова телевизия. Двете страни по спора бяха представяни от настоящите депутати на „Атака” Димитър Димов и Миглена Александрова, както и от бившия депутат на партията Кирил Гумнеров, който е един от подписалите договори депутати плюс съпредседателя на НФСБ Валентин Касабов.

Очакваният диспут по темата обаче се превърна в махленско надвикване, заради което водещият на предаването Виктор Николаев се извини на зрителите. От малкото, което стана ясно и смислено, се разбра, че двете страни тълкуват ситуацията коренно различно. По думите на Гумнеров измамата се състои в това, че той е подписал декларация за лоялност в три листа, като след това първият лист е бил подменен и така Сидеров му е вменил парично задължение. Миглена Александрова обаче се разкрещя, че две проверки на прокуратурата и НАП са доказали, че това не е вярно и че „Атака” е най-проверяваната партия в България. Вие ли, който вземахте 17 хил. лева от ГЕРБ месечно, за да продавате „Атака”, ще говорите за престъпление и предателство, обвини тя Гумнеров. Нали сте интелигентен човек - как подписвате документи без да ги четете, продължи Александрова. Вие не сте били там, отделно говорите пълни лъжи, няма какво да ми обяснявате, контрира Гумнеров

В крайна сметка бурното начало на спора се превърна във взаимни обвинения кой на кого е патерица, кой е предател и кой е извършил всички земни грехове.

Валери Симеонов: "Атака" вече е търговско дружество

„Национален фронт за спасение на България" и „Атака" не трябва да се разглеждат като скачени съдове, защото от националисти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com