X
 
 

Пламен Георгиев сам си бута терасата

1999 0
Пламен Георгиев сам си бута терасата
Снимка: БГНЕС
Бившият шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ и бъдещ консул във Валенсия Пламен Георгиев сам започна да разрушава терасата си днес, съобщи bTV. От 10 часа тази сутрин работници разрушават навеса. Пред телевизията те съобщили, че го правят „по заповед на собственика от последния етаж“.

Демонтирането се случва след като лично министър-председателят Бойко Борисов му разпореди да постъпи така. „Пламен Георгиев работи добре, умен човек е, но миналия четвъртък или петък казах на външния министър да го предупреди, че ако не си оттегли жалбата и не изпълни решението незаконната част от терасата му да бъде съборена, ще го отзова, така както съм го пратил", каза преди дни премиерът пред телевизията.

За нищо и никаква тераса наказаха Пламен с изгнание във Валенсия

В ранните седмици на "Апартаментгейт" изглеждаше, че се очертава закономерен погром, при който ни се струваше справедливо различни важн...

Пак преди дни Георгиев оттегли жалбата си от Административния съд в София и огласи намерението си да бута барбекюто и терасата до края на седмицата. Новият консул във Валенсия подаде в съда молба, за да оттегли жалбата си. С жалбата Георгиев спираше заповедта на кмета на Слатина за принудително премахване на двата незаконни навеса - единият от които барбекю на тераса към апартамента му.

Скандалът с терасата върху покрива на жилището на Пламен Георгиев започна с твърдение на организацията "Антикорупционен фонд", че той е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Георгиев не се съгласи с твърдението. Започна обаче проверка, която доказа незаконността на навеса.

 

Actualno.com

Етикети: