Поискаха оставката на Драгомир Стойнев като зам.-председател на БСП

7300
Поискаха оставката на Драгомир Стойнев като зам.-председател на БСП
Снимка: БГНЕС

Изненадващо днес на "Позитано" 20 поискаха оставката на Драгомир Стойнев от зам.-председателското място в БСП.

Пленумът на партията беше с акцент местният вот наесен. В залата обаче основна тема се оказва нелоялното поведение на Драгомир Стойнев от периода му енергиен министър в кабинета "Орешарски" до момента, съобщава News7.

За част от ръководството Стойнев е прокарвал лични интереси на депутат от ДПС - бившия коалиционен партньор на червените. Според други обаче става въпрос за разчистване на сметки вътре в партията.

Тепърва ще става ясно какви ще са рокадите по върховете на партията и дали имат пряко отношение с разчистване на сметки преди местния вот или става въпрос за принципни решения с оздравителна цел в редиците на столетницата.

По думите на депутата Кирил Добрев пленумът отново се занимава с неща, които не са на дневен ред. „Убеден съм, че част от ръководството на тази партия не се занимава с това как да спечелят следващите местни избори, а с това как да спечелят следващия конгрес. Беше поискана оставката на Драгомир Стойнев, като мотив за това бе посочена неговата некадърност. Само да припомня, че този човек с 20 гласа не стана председател на БСП. Сега има желание за неговото отстраняване, което според мен е разчистване на сметки. Това показва, че тази партия няма никакво желание да се промени. Едни хора, които са на върха, са решили да останат там до живот", заяви Добрев.

БСП прие изисквания за издигане на кандидати за местните избори

НС на БСП прие изисквания и механизъм за оценяване на дейността на кметове и общински съветници, издигнати или подкрепени от БСП и ко...

Депутатът Жельо Бойчев разказа, че в партията текат определени дискусии след загубата на последните избори, както и процеси на анализ и оценка на присъствието на БСП във властта, какво е било постигнато и къде са допуснати грешки. „Колегата Явор Куюмджиев сподели, че счита, че Драгомир Стойнев трябва да понесе политическа отговорност и да бъде отстранен от поста заместник-председател предвид разминавания в наши програмни постановки, решения на националните органи на партията и заявени позиции, които се разминават по-конкретно в сферата на енергетиката. Съвсем нормално е това да породи дискусия в рамките на Националния съвет”, посочи Бойчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com