Попова: Няма да направим крачка напред, докато непросветени политици гледат навън и към джоба си

3391
Попова: Няма да направим крачка напред, докато непросветени политици гледат навън и към джоба си
Снимка: БГНЕС

"Българското небе може да бъде пазено от Вас, а не от чужди хора", това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, обръщайки се към български генерали в Академията „Георги С. Раковски“.

Маргарита Попова присъства на втората национална среща на клубовете „Млади възрожденци“. Нейното слово беше насочено не само към висшите военни, но и към младите учители и възпитатели.

„Няма да направим крачка напред, докато непросветени политици гледат навън и към джоба си, не вътре към това, което се случва на родна земя“, подчерта Попова.

В началото на словото си вицепрезидентът изрази изключително високата си оценка към ентусиазма и работата на младите ни възрожденци. Тя открои високо величавия образ на Апостола – вдъхновител на тяхната работа, информира БГНЕС.

.„Посланието ми е към учителите – учете децата на родолюбие и ни търсете. Няма да имаме реформи в образованието, докато не погледнем на родолюбивото възпитание като на процес, в който участват учители, родители и деца. Докато не разберем, че не можем да искаме от нашите учители, за което ние политиците нехаем и не сме ви създали никакви условия, докато не разберем, че нашите ценности: род, дом, семейно огнище и ценности като единение, заедност, честност са преди част от ценностите на нашия континент, на стара Европа, която днес страда“, каза вицепрезидентът, цитирана от "Фокус",

Вицепрезидентът настоя за нуждата ни от национален идеал – за единение и национална сплотеност. „Душата ми плаче, когато разбрах, че вчера и онзи ден в Босилеград в нашите землища, при българите извън граница, са били разпокъсани плакати на нашия идеал Левски.

А там има паметник, при който аз отивам всяка година и полагам цветя“, каза Попова и добави„Не е ли време да изградим и клубове на нашите възрожденци извън територията на отечеството, за да няма разкъсани плакати и плачещи души на нашите българи извън границата“, обърна се тя към председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев.

Не си държа спестяванията в КТБ и не познавам Пеевски, заяви Попова

Най-трудните моменти в президентството са били, когато на всички българи е било трудно - когато няма спокойствие в обществото, когато и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика