Порожанов: Резервът от 8,2 млрд. е добра база

12059
Порожанов: Резервът от 8,2 млрд. е добра база
Снимка: БГНЕС

Ще направим анализ на състоянието в МФ и ще направим препоръки какво трябва да се извърши, заяви служебният финансов министър Румен Порожанов в сградата на МФ, където прие поста от Петър Чобанов, предаде БГНЕС.

Порожанов посочи, че фискалният резерв от 8,2 млрд. лева е добра база и ако има актуализация след изборите, тя може да изчисти негативните тенденции. Не идвам с екипи. До дни ще бъде сменен един заместник-министър, други кадрови промени ще направим ако се налага след анализ, допълни Порожанов.

446,6 млн.лв. ДДС е възстановено на бизнеса

Възстановеният на бизнеса данък добавена стойност (ДДС) без прихващане през юни 2014 г. е 446,6 млн. лв. показват данните на Национал...

Според него важен проблем са спрените две програми - Околна среда и Регионално развитие. Като друг проблем той посочи забавяне на изпълнението на приходната част в бюджета.

От своя страна Петър Чобанов заяви, че стои зад направеното от правителството предложение за актуализация на бюджета и съжалява, че тя не е била приета в НС по начина, по който той е предложил. За КТБ Чобанов отново каза, че основната отговорност е на БНБ и в момента решения не могат да се извършват от МФ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика