„Православна зора” изпраща доброволци в Крим

36248
„Православна зора” изпраща доброволци в Крим

Ние никъде не сме заявили, че ще спонсорираме, а че ще организираме заминаването на доброволци в Крим, заяви лидерът на „Православна зора” Павел Чернев пред "Фокус".

 „Православна зора” помага с логистика и организация на заминаването на доброволеца, а всеки сам си плаща пътя. На хората, които нямат възможности, тези с повече пари, им дават. В нашия случай има взаимно подпомагане, няма спонсориране. Никой не дава пари за тази дейност", добави Чернев.

Българи отиват да се борят в защита на българското малцинство в Украйна

Доброволната организация „Православна зора” е готова да изпраща български бойци, които да защитават българските малцинства ...

„Ние пращаме доброволци не само с цел опазване на обществения ред чрез доброволните формирования. Заминаваме като международни наблюдатели на референдума. Т.е. имаме легална страна на своята дейност, която е даже доста по-активна”, заяви Чернев. „Това, че възникнаха безредици, провокации и опити за нарушаване на обществения ред, което предизвика сформирането на доброволни части за самозащита, дори малко ни изненада. Ние първоначално искахме, и продължаваме, да вземаме участие в легалния процес на провеждане на референдум. Естествено, след като има безредици, има желаещи да помогнат на хората вътре да се въведе ред и спокойствие. Ние помогнахме – това е”, допълни лидерът на „Православна зора”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика