Преди коалиционния съвет Сидеров видя заговор срещу Борисов

4666
Преди коалиционния съвет Сидеров видя заговор срещу Борисов
Снимка: БГНЕС

Има заговор срещу премиера, като целта е дестабилизация и предсрочни избори. Това обяви на влизане в Министерския съвет председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на партия „Атака” Волен Сидеров, предаде bTV.

В този заговор участват НФСБ, хора от ГЕРБ, приближени на Борисов, и част от бившия Реформаторски блок, подчерта Сидеров. По думите му и 19 министри да се сменят, няма да стане нищо фатално. Въпросът е какво се прави и какво ще правим този сезон. Ще работим ли за увеличение на пенсиите, да работим за икономика, да има работни места. Това са въпросите. Ще спрем ли миграционната вълна, ще работим ли за националната идентичност. А ние тук стоим и се занимаваме с махленски проблеми, добави Сидеров, цитиран от БГНЕС.

Трусовете във властта: Коалиционният съвет решава съдбата на тримата министри

Коалиционният съвет, включващ ГЕРБ и партиите в „Обединените патриоти“, се събира днес (10 септември), за да реши съдбата н...

Лидерът на „Атака“ отново обвини председателя на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов за това, че не работи за здравината на „Обединени патриоти“ и управляващата коалиция. „За мен тревожното е, че няма реакция от страна ГЕРБ. Миналия път поставих много остро въпроса, сега пак ще го поставя. Това е ненормално“, подчерта Сидеров.

Той изрази съмнение, че има нещо като заговор срещу премиера Бойко Борисов, в който участват близки до него хора, но отказа да разясни за кого намеква. „Ще спра дотук, защото не искам да заставам пред вас, за да развивам интриги, но не мога да не ги говоря тези неща, защото ги виждам. Достатъчно съм опитен и проницателен. Достатъчно аналитично мислене имам, за да кажа – тук се готви нещо недобро“, категоричен бе Сидеров.

Волен Сидеров призова Валери Симеонов да отговори на въпроса дали иска разрушаване на коалицията и има ли изгода от това. „Аз виждам, че неговите изявления веднага се подемат от реформаторите – бившият военен министър Ненчев, когото го съдят за злоупотреби, Радан Кънев, Атанас Атанасов, Иво Прокопиев. Тази група, която в момента не е в парламента, иска реванш. Иска това правителство долу. Иска объркване и хаос. Иска да си сложи министри и да продължи старата игра, която беше преди“, смята лидерът на „Атака“.

Според него предсрочни избори винаги са възможни. „За какво? За да излезе един и да влезе друг. Този друг с каква идея влиза. Да се замислим за какво е властта – да прави по-добри неща за народа си“, подчерта още Сидеров.

Сидеров за стабилността на управлението: Аз съм направил най-големия компромис

Проблемите са, че се разконцентрираме. Аз съм направил най-големия компромис, аз ще загубя много. Аз се чувствам като човека с най-голя...

Припомняме, че днес на коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов ГЕРБ и "Обединени патриоти" решават съдбата на тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, подали оставки след трагичната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика