Преди Председателския съвет в парламента: Надеждите и надприказването

2932
Преди Председателския съвет в парламента: Надеждите и надприказването
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на партията Томислав Дончев беше лаконичен на влизане в Народното събрание (НС) преди заседание на Председателския съвет. "Какво ще се случи в общи линии е ясно. Както беше казано - време е за друго. Надявам се това време да отмине и да се върнем към времето на съзиданието", каза той.

Колегата му Даниел Митов уточни, че от ГЕРБ не са обсъждали дали да не предложат правителство, а не да връщат веднага втория мандат на президента Румен Радев.

Нови рискове: Слави подкрепя Радев, а министрите му? Има и риск да не се насрочат президентски избори

Очевидно никой не може да стане министър-председател насила. При това положение, очевидно не може да се пристъпи към гласуване. Обратно...

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов също очаква да чуе от председателския съвет как си представя нещата за изтегления проектокабинет на ИТН. Според него, трябва да има публично изявление на президента, че смята процедурата за неуспешно приключена. "С нас никой нищо не е обсъждал, ние сме имали свои обсъждания, но институционално не е имало никакви обсъждания с нас. Сега очаквам да научим какво си представят колегите", коментира Христо Иванов.

"Демократична България" дава формула, която е напълно възможна, просто изисква колегите от ИТН да разберат, че трябва да има разговори, трябва да има преговори, както се прави в парламента. Все още се надявам, че здравият разум ще надделее там", подчерта Иванов.

Ако не се реализира третият мандат, Конституцията го казва - избори. "Но не бива да тласкаме страната, днес има над 800 души заразени", каза още съпредседателят на "Демократична България".

Заместник-председателят на ПГ на ИБГНИ адвокат Николай Хаджигенов коментира на влизане в Народното събрание преди председателския съвет, че ако има някой, който упражнява произвола, това са ИТН. Те се опитват да извият ръцете на всички нас да работим за тях, а ние имаме наши собствени избиратели, наши собствени цели, наши собствени начини, които не са съвместими с демократичните им идеи, каза Хаджигенов.

Тошко Йорданов изключи възможността ИТН да е партньор "с предатели"

"Те можеха да се държат партньорски, а не го направиха. С предатели човек не може да е партньор." Това заяви депутатът и заместник-пред...

Хаджигенов искрено се забавлява с това, че Тошко Йорданов говори от името на протеста, защото адвокатът лично го виждал на протеста веднъж. Всъщност ние сме протеста, не те, каза още той.

Не поставям условия и бариери. Не можем сами, не проявяваме високомерие, обяви и Корнелия Нинова, която призова да се види кой ще вземе третия мандат и да се почнат разговори. На Национален съвет БСП е обсъждала срокове за преодоляване на кризи, стана ясно от думите на Нинова. Тя предупреди, че е "малко безотговорно" да има три поредни седмици избори - парламентарни и президентски, при това при "развилняла се КОВИД криза, не дай Боже".

"Ще разговаряме с всички други партии, овен с ДПС и ГЕРБ. Предварително не поставяме условия и бариери, особено в този критичен момент. Нека да оставим времето да видим къде отива третият мандат и да започнем нормалност и разговори без условия", настоя Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика