Преизбраха Борисов за председател на ГЕРБ, той предложи кои да го заместват

29638
Снимки: БГНЕС

Делегатите на ГЕРБ избраха за зам.-председатели на партията кметът на София Йорданка Фандъкова, досегашният зам.-председател Цветан Цветанов и кметът на Бургас Димитър Николов, предаде БГНЕС.

Зам.-председателите бяха избрани единодушно с 1101 гласа, без въздържали се и без против.

Сестрата на Борисов: Още хора ще предадат ГЕРБ

Още хора ще предадат ГЕРБ. Очаквам да има още предателства в партията. В ситуацията, в която е поставен, очаквам да се случват подобни ...

Преди това председателят на ГЕРБ Бойко Борисов бе преизбран за лидер на партията. Борисов бе преизбран единодушно с 1102 гласа. Нямаше против и въздържали се.

Борисов предложи пред делегатите на конференцията състав на Изпълнителната комисия на партията. За членове на Изпълнителната комисия са предложени: Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова, тримата заместник-председатели на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и председателят на партията Бойко Борисов.

В Контролната комисия на ПП ГЕРБ влизат: Емил Радев, Десислав Танева, Александър Ненков, Цвета Караянчева, Димитър Главчев, Даниела Савеклиева, Николай Мелемов.

Цветанов остава зам.-председател на ГЕРБ с 37 депутатски подписа?

37 депутатски подписа са спасили главата на Цветан Цветанов и той остава зам.-председател на ГЕРБ, съобщи агенция БЛИЦ. Днес партията ...

ПП ГЕРБ днес провежда отчетно-изборно събрание, което започна с двучасови поздравления и благодарности от делегати от цялата страна и представители от чужбина. 1108 делегати присъстват на събранието. В началото на форума на делегатите бе представен видео материал за постигнатото от партията след последните парламентарни избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в изказването си заяви, че повече от всякога ГЕРБ се нуждае от мобилизация. Имаше много предизвикателства в началото на 2013 г. Това беше преломният момент какво решение да вземе ГЕРБ, дали да държим властта на всяка цена или да отговорим на очакванията на хората – да отидем и да се явим на избори. Справедливият протест за високите сметки, които получиха хората, политическите ни опоненти искаха да го яхнат. Те направиха така, че нашият лидер тогава нямаше много полезни ходове. Като отиваш на избори, не става с писане на опорни точки и черен пиар. Затова нашият лидер взе тежко решение, което беше в интерес на България - да подадем оставка и да се подготвим за предстоящите избори. Никой не смяташе, че тези избори ще бъдат избори на конфронтация, защото нашата философия е винаги да предлагаме политики, да предлагаме програми, да се отчитаме пред нашите избиратели, убеден е Цветанов. Ние се нуждаем повече от всякога да мобилизираме целия партиен ресурс, за да можем да се подготвим за предстоящите европейски избори, подчерта Цветанов.

От ПП ГЕРБ излязоха и с резолюция, в която се казва, че страната се нуждае от базисни реформи.

Призоваваме трите управляващи партии да чуят и уважат гласа на гражданите, които месеци наред не спират своя протест и да отговорят на исканията им. Настояваме за решение на НС, което да насрочи и проведе референдум за реформа в изборното законодателство заедно с вота за Европейски парламент, заявяват от ГЕРБ.

"Заявяваме, че ще насочим нашите усилия и действия за напредъка на България и нейните граждани по пътя на европейското развитие на България. Убедени сме, че то може да се осъществи само с ускоряването на икономическия растеж на българската икономика чрез модерни производства, иновации, ИТ технологии, модерно и екологично земеделие. Съзнаваме, че страната се нуждае от провеждането на базисни реформи в демократичните институции и изборни практики, в правосъдната и правораздавателната система, в здравеопазването и социалното осигуряване, в борбата с престъпността и корупцията. Обявяваме за основен приоритет развитието на българската наука, образование и култура, защото гледаме на тях като на основен мотор за ускоряване на икономиката, повишаване качеството на работната сила, намаляване на младежката безработица", обявяват в резолюцията си от партията на Борисов.

Ако ГЕРБ не е първа политическа сила, веднага ще има предсрочни избори, убеден е Борисов

Знам със сигурност, че ако ГЕРБ не е първа политическа сила веднага ще има предсрочни избори. Това заяви на пресконференция в Ямбол лид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика