Президентът на Световната банка лично поканил Кристалина Георгиева

2251
Президентът на Световната банка лично поканил Кристалина Георгиева
Снимка: БГНЕС

Кристалина Георгиева е най-добрият лидер за екипа, който може да се справи със световните предизвикателства, заяви говорителят на Световната банка Дейвид Тейс. Решението да бъде поканена Георгиева за изцяло новия пост на главен изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие е лично на президента на банката Джим Йон Ким и тя ще докладва лично на него, допълни Тейс.

"Позицията на главен изпълнителен директор в Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие е изцяло нова и тя беше дадена на Кристалина Георгиева заради нейната безупречна репутация на много добър професионалист и човек, който прави така, че нещата да се случват. Джим Йон Ким я избра, защото чувстваше, че тя ще бъде най-добрия лидер, който да ръководи нашия екип с основна задача да се справя с глобалните предизвикателства", обясни Тейс, цитиран от БНР.

Кристалина Георгиева напуска ЕК

Кристалина Георгиева е подала оставка като заместник-председател на Европейската комисия, за да стане главен изпълнителен директор в Св...

"Световната банка може да кредитира чрез две основни институции - Международната банка за възстановяване и развитие, която отпуска заеми за държавите с ниски доходи. Говорим за суми от порядъка на 29 млрд. долара, които са предназначени за подпомагане на тези страни чрез кредити. Другата институция е Международната асоциация за развитие, която работи с най-бедните държави. Кристалина Георгиева ще отговаря за двете институции заедно; ще работи по платформите им и ще създава кредитните инструменти и ще ръководи екипите им. Тя ще управлява съвместно тези две най-силни кредитиращи организации", заяви той.

Дали големият опит на Кристалина Георгиева в работата й с бедствията и кризите по света, темата за бежанците от една страна и ролята й на еврокомисар по бюджета - от друга, е била в основата на избора на Джим Йон Ким.

"В мандата си на еврокомисар Кристалина Георгиева се представи като световен шампион по издръжливост. Управлението на кризи и оказването на помощ в шокови ситуации наистина е в сърцето на задачите на Световната банка. Ние полагаме огромни усилия да се справим с бедността по света и да помогнем на страните да я преодолеят и да започнат да се развиват успешно, да подобряват живота на хората и да имат просперитет", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика