X
 
 

Президентът: Пожарите в държавата се гасят с оставки и пари

2102 2
Президентът: Пожарите в държавата се гасят с оставки и пари
Снимка: БГНЕС
"Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. Много е важно да има друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Белово, където беше помолен да коментира задържането на министъра на околната среда и водите и оставката му във връзка с водната криза в Перник.

„Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем“, заяви Румен Радев и допълни, че цели села са на воден режим от години.

Започна КСНС при президента Радев за ситуацията в Близкия изток

В този час започва Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев, предаде репортер на Actualno.com. ...

Президентът отново подчерта, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и случващото се в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление. „Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но виждаме как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават“, заяви Румен Радев и посочи, че списъкът с проблеми в държавата може да се допълни с примери от много други сектори като нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетика, здравеопазване, образование. 

Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма, заяви президентът Радев в отговор на въпрос за законопроекта на ДПС, свързан с дейността на НСО.

 Държавният глава Румен Радев беше в Белово по повод 142 години от освобождението на града и на Беловския край.

 

Президентът за Нова година: Достъпът до вода и въздух става въпрос на оцеляване

"Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешни...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 6 дена Профил на трол?
    В едно негово откровение говореше , че дори и бсп не са способни на управление което да е за Народа. Говореше , че системата е повече от пълен г*З. И непрекъснато го констатира. Ами да ОБЯВИ НАЙ НАКРАЯ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ. Щото все пак не е трол а , Президент на Р.България. И точно той ще трябва да се намеси и в Антисъдебната система и във всичко. Време е да се слага РЕШИТЕЛЕН КРАЙ НА комПродорск виж още ›› ата дЪмокрация.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
    Дезертьор'89, и той като тебе няма гащи да изпълни това за което призовава.
    : 0 !
Последно в Актуално