Президентът: Служебното правителство се справи достойно

13458
Президентът: Служебното правителство се справи достойно
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство се справи достойно с поставената задача и да организира плавен преход към ново правителство. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на отчета и оценката на служебното правителство в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, предаде „Фокус“.

За две години пет правителства и три парламента се смениха в България.

Министерски съвет намери пари за заплати в ДКЕВР

На поредното си редовно заседание Министерския съвет отпусна близо половин милион за заплати на ДКЕВР. Министрите са взеха решение да ...

Плевнелиев посочи, че служебните министри доказаха, че може да се свърши много работа за кратко време, когато си професионалист. „Те работиха по съвест. Предприеха основни мерки в енергетика, здравеопазване, правосъдие, възвръщането на доверието на ЕС и т.н. В мандата на проф. Близнашки влезе в сила споразумението за партньорство с ЕК в периода 2014 – 2020 година”, заяви той.

Плевнелиев подчерта, че служебното правителство е изпълнило успешно основната си мисия за организиране и провеждане на парламентарните избори. „Изборният борд доказа смисъла на сътрудничеството между граждански организации, институции за провеждане на честни избори”, обяви държавния глава.

Плевнелиев коментира въпроса с европейските фондове, подчертавайки, че за периода 2009 – 2012 година се е наблюдавало силно ускоряване, а при правителството на Пламен Орешарски - точно обратното.

Държавният глава заяви, че избирането на Кристалина Георгиева за заместник-председател на ЕК е безспорен успех. „Получаването на този най-висок пост е доказателство за доверието ,с което се ползваха българската кандидатура и служебно правителство”, каза още Росен Плевнелиев.

Близнашки: Изпълнихме 90% от обещанията на служебния кабинет

През последните дни имаме вече конструиран парламент. Нещата отиват към, своята естествена развръзка. Ще се отчетем пред обществото за ...

Особено предизвикателство беше да върнем страната към демокрацията и да произведем успешните парламентарни избори. Това каза служебният министър-председател проф. Георги Близнашки. „Изпълнихме ангажиментите си, които приехме пред президента и обществото”, заяви Близнашки.

„Точно 3 месеца и един ден управление приключихме работа. От първият ден се сблъскахме със сериозни предизвикателства. Тежките проблеми, които наследихме направиха ясно едно – това правителство нямаше как да ограничи функциите си само в организирането на честни и прозрачни избори. Работихме посветено, открито, честно и прозрачно. Оттегляме се с достойнство и чувство за изпълнен дълг“, заяви проф. Георги Близнашки.

Той благодари и на служебните министри за тяхната работа. „Изказвам дълбоката си благодарност към вас”, заяви той.

„Ние се оттегляме с достойнство и с чувство на изпълнен дълг”, каза още Близнашки.

Близнашки се самооцени високо

Висока оценка даде на управлението на своя кабинет служебният премиер Георги Близнашки. "Постигнахме главната си цел да стабилизираме ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика