Присъдата на Facebook за дебата Цачева - Радев: Казаха си, че ДС е над хората

12980
Присъдата на Facebook за дебата Цачева - Радев: Казаха си, че ДС е над хората
Снимка: Actualno.com

Първият официален телевизионен дебат между двамата кандидати за президент, които са считани за фаворити в надпреварата за поста на държавен глава на България от всички големи социологически агенции, предизвика куп реакции. Особено активно се обсъждаше дебатът в социалната мрежа Facebook.

Основният акцент от дебата между Цецка Цачева и Румен Радев за доказани в своята професия хора е, че и двамата поставят държавата над човешките права. Обърнато е особено внимание на следната реплика на Цачева: "Преди всичко е националният интерес на държавата преди защитата на определени права”, с която тя визира човешките права. Представяме мнението на някои от тези хора, изразено в социалната мрежа – с незначителни съкращения.

Доц. д-р Кристиян Таков, преподавател по гражданско, семейно и търговско право в СУ "Св. Климент Охридски"

Това е резултатът на обучение, започнато по линия на РАБфак, получено в Юридическия факултет на "най-старото висше учебно заведение у нас". Този факултет има десетки хиляди възпитаници в активна възраст. Само да кажа.

Николай Хаджигенов, адвокат

Рядко тъпо изказване (бел. ред. - на Цецка Цачева, че националният интерес е над правата на човека). Всъщност уникална тъпня и то не за друго, а защото ако това го говорят две тетки на оградата как да е, НО когато председателят на НС и кандидат за президент заяви, че интересите на държавата са над тези на гражданите, това означава само едно: изказалият подобно мнение няма място никъде другаде, освен на оградата при другите тетки.

Единствените места по света, където държавата/националният интерес е по-важно от хората са Сев. Корея, Куба, Венецуела, и Путинска ССР. В цивилизования свят ХОРАТА са най-важни, защото те са държавата!

Другият виден интеуект, очевидно оцелял след тежък челен сблъсък със самолетоносач, твърди, че каквито се чувстват хората на място и каквото знаме се вее там, на тази държава е...... по повод въпрос за Крим. Мисля, вече е ясно защо военните нямат място в управлението на никакво ниво - защото в общия случай са военни и да, това са същите хора, които не могат да намерят чифт еднакви кубинки.

Христо Комарницки, карикатурист на в. "Сега"

И от най-калпавите дебати има полза. Подозирам, че това е една от причините Б. Борисов да не се кандидатира. Дебатирал е един-единствен път в цялата си политическа кариера. Всеки словесен сблъсък на мнения, идеи и позиции му действа като чесън на вампир.

А от днешния диспут стана декларативно ясно, че управляващата партия поставя човешките права под всичко. Предполагам, че това е в унисон с тоталитарните и етатистки нагласи на електората.

Самуил Петканов, лице на популярния сайт "Не!Новините"

Една тетка от БКП ви каза: "Държавна сигурност е над човешките права" и всички ми реагирате, все едно е казала нещо ново или е излъгала. 

Полина Паунова, журналист в Mediapool

Най-голямата драма на този дебат е манталитетът. Интересите на държавата и законът са над човешките права, каза Цачева, а Радев не мъцна по темата.

Радев ще е президентският вариант на Фандъкова, но по-зле

Това са първите избори, които е абсолютно реално ГЕРБ да загуби. Първо, заради фактора "Цачева". Цецка не е нищо от това, което българ...

И Цачева, и Радев не знаят, че законите са се пръкнали, за да пазят човешките права. Човешките права, пичове, са в основата на всяко едно законодателство. Иначе няма нужда от него.

Това изказване е в основата на незаконното подслушване, на Батко и Братко, на КОЙ, на "царуването" на Цацаров, на управлението на Борисов.

И с всичко това са съгласни и Цачева, и Радев. Тази логика е логиката на управление в Русия, не в ЕС. Затова и Цачева, и Радев желаят отпадането на санкциите към Москва.

Цачева и Радев в първи дебат. Скараха се дали социалистите имат мозък

Дебат между майка и генерал. Така водещият на сутрешния блок по bTV Антон Хекимян обяви битката между двамата основни кандидати за през...

Вени Марковски, вицепрезидент на ICANN

С цялото ми уважение към всички, които справедливо отбелязват, че това не е европейска ценност... Нима ловците на хора, които нарушават човешките права, не са посрещани с отворени обятия от Борисов& компания, а и гледани с възхищение от "медиите"?

Нима простият народ не мисли точно така - че държавата трябва да го оправи?

Вие, уважаеми хора, които разбирате добре, че правата на личността са над някакви имагинерни държавни интереси, сте малцинство. Думата произлиза от "малцина", малко на брой хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика