Проф. Халачев: Образованието трябва да е държавен приоритет

17005
Проф. Халачев: Образованието трябва да е държавен приоритет
Снимка: АБВ

 

Образованието трябва да бъде приоритет не само на АБВ, а на цялата държава. Това каза проф. Любомир Халачев, председател на гражданския съвет на ПП "Алтернатива за българско възраждане" АБВ по време на днешната дискусия.

По думите на професора, трябва да има реформи в съдебната система, а заедно с това и да се положат усилия за развитие на образователната.

Клисарова: Завършването на основно образование след 9 клас ще бъде обсъдено

Предложението за завършване на основно образование след 9 клас, което бе дадено от Синдиката на българските учители, ще бъде поставен...

„Нямаме природни ресурси - от газ, петрол и каквото и да било, за да се развива нашата икономика. За 24 г. ние я ликвидирахме. Нямаме тежка и лека индустрия с някои изключения. Ние нямаме преработвателна промишленост. Трябва да поставим в основата на развитието единствената сила, която отнякъде може да дойде, а именно качествено образованите хора, не тези, които си купуват дипломите, а образованите, младите заедно с по-възрастните колеги, които имат желание да работим. Трябва да има реформа на съдебната система или по- общо на правораздавателната”, каза още проф. Халачев.

Той предлага, да бъде разгледана и Конституцията на Република България. По този повод той коментира: "Тя не е дадена от Господ, а от хора като нас и вас. Нито една партия, политическа сила не може да се справи в общество, в което не работи съдебната система. Животните се ръководят от инстинктите си в гората, а обществото се ръководи от съдебна система”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика