Прокуратурата проверява има ли преврат срещу Гешев

3131
Прокуратурата проверява има ли преврат срещу Гешев
Снимка: Actualno.com

Прокуратурата ще проверява сигнал на сина на Венцислав Ангелов-Чикагото - Йордан Бонев, според който, в държавата се подготвя преврат, чрез протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, който е планиран за утре, предава БНТ.

Бонев твърди, че разполага със записи на комуникация между бившата кметица на Младост Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов - Чикагото, в която се уговаря плащане за протестиращи и още че разполага с данни, че парите са осигурени от Цветан Василев. Вътрешният министър потвърди, че в МВР има постъпили оперативни сигнали за подготвяни провокации.

В сигнала си до прокуратурата Йордан Бонев твърди, че чрез различни чат-приложения Десислава Иванчева е уговаряла с осъдения за трафик на наркотици Венцислав Ангелов - Чикагото платени хора, които да се включат в протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на 10 и 12 септември в столицата.

Тактиката на контрапротестиращите пред Съдебната палата - с намесване на Иванчева

След като се бяха събрали от лявата част при един от лъвовете на Съдебната палата, подкрепящите кандидатурата на Иван Гешев се разпръсн...

"Дойдох в София с целта да се боря за някаква справедлива кауза. Да се боря за промяна в съдебната система, изведнъж попаднах в едни тайни чатове между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов - Чикагото. В тези чатове се говори за финансиране на протестите от Цветан Василев", каза Йордан Бонев.

Според твърденията на Бонев - Иванчева гарантирала, че Чикагото ще получи нужните пари от шефове на русенската фирма "Дунарит", която беше част от бизнес-империята на Цветан Василев. Бившата кметица на Младост, която е подсъдима за подкуп, заявява, че участва в протестите, но не ги организира.

"Това, както той се опитва да извърти нещата категорично отричам. Категорично отричам, че познавам Цветан Василев. Чатът, който е снима със скрийншот, било през "Сигнал", било през "Месинджър" е абсолютно фалшив", твърди Десислава Иванчева.

В сигнала си Йордан Бонев прилага и видео, в което Иванчева го инструктира как да бъдат подготвени хората, които ще дойдат на протеста.

Маринов ще проверява сигнал за опит за държавен преврат

Всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истиност. Това каза вътрешният министър Младен Маринов по повод внесеният тази сутри...

Вътрешният министър коментира, че има опасност от напрежение. "Следим този процес и ние сме притеснени от това , което чуваме и по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите", каза Младен Маринов, министър на вътрешните работи.

В кулоарите на Парламента, където беше изслушан от депутатите заради шпионската афера, главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че е информиран за сигнала на Йордан Бонев.

"Сигналът е внесен , но съвсем откровено ви казвам, че с оглед заниманията с много други неща включително и това не съм имал време дори да го прочета. Сигнала ме чака на бюрото в момента, в който се върна", каза Цацаров.

Очаква се прокуратурата да разпореди проверка на сигнала на Йордан Бонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика