"Протестна мрежа": Субсидиите да се намалят поне наполовина

26194
"Протестна мрежа": Субсидиите да се намалят поне наполовина
Снимка: БГНЕС

Арогантно и безочливо тези, които твърдят, че нашият 170 дни протест ги коригира - не желаят да се вслушат в очакванията на обществото. Оставят неприлично високата субсидия. България е световен шампион единствено по този показател - колко пари получават партиите от данъците ни, посочиха от "Протестна мрежа" по повод решението на БСП и ДПС да намалят партийните субсидии с 10%.

За четири години от бюджета ще бъдат похарчени над 150 милиона лева за субсидии - неясно, непрозрачно и разпилени от партийните вождове и кликите им за воаяжи - каквото е поведението на патерицата на властта „Атака".

БСП и ДПС намаляват партийните субсидии

БСП и ДПС са постигнали сближаване на позициите, за да се намалят партийните субсидии от следващата година, съобщи депутатът от левицат...

Субсидията за партиите беше рязко увеличена в мандата на тройната коалиция и последователно днес БСП и ДПС отказват да изпълнят дадени пред обществото обещания за значителното й намаляване. ГЕРБ гузно мълчат. Парите на партиите предизвикват желязно съгласие сред политическия елит.

Подкрепата на държавата е необходима за развитие на политическия живот, но нейните размери днес са неприемливо високи. Партиите в България получават седем пъти по-висока субсидия на гласоподавател в сравнение с Германия.

На фона на социалното положение на избирателите, намираме охолството на държавната субсидия на партиите за крайно неуместно.

Настояваме субсидиите да се намалят поне наполовина - то 12 лв. на 6 лв. за един глас на година и да се въведат ясни критерии за какво могат се изразходват тези средствата. Партиите трябва да се лишат от комфорта си и да покажат минимална солидарност с материалното състояние на българите. Трябва да гарантират висока отчетност на този ресурс.

Партийните субсидии стимулират политическото безделие, казва Георги Кадиев

Българският закон за партийните субсидии има нужда от промяна, защото е изграден на грешна основа. Той те стимулира да търсиш 1% от гла...

Протестираме срещу арогантността на управлението - състоящо се от страхливо бягство през задните изходи и безразличие към обществените очаквания. Искането за почтеност в политическия живот предизвиква само изкривените ви от цинизъм усмивки.

Затова - оставка, предсрочни избори и операция „Чисти ръце", посочват в заключение от "Протестна мрежа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика