Първанов: България е твърде малка, за да я делим

13271
Първанов: България е твърде малка, за да я делим
Снимка: БГНЕС

"Вярвам всеки от вас се убеди за сетен път, че всяко изпълнение на Николина, всеки неин спектакъл издига националното ни самочувствие, укрепва нашето достойнство и ни прави горди, че ме българи". Това заяви Георги Първанов, президент на България (2002-2012) по време на поредния концерт от националното турне на Николина Чакърдъкова "Да съхраним българското", този път в Плевен. Първанов заяви, че е на сцената на спектакъла, за да изрази своята ясна и категорична подкрепа, подкрепата на евродепутата Ивайло Калфин, на АБВ, на каузата, която днес Николина Чакърдъкова олицетворява.

"Да съхраним българското" – наистина започваме и заради емоцията и тръпката. Започваме с нашата, българската музика. Какво по-естествено от това ние да се преборим, да защитим правото ни да гледаме и слушаме българска музика от националния ефир. Ние заставаме зад тази идея", каза Георги Първанов и допълни, че АБВ ще се опита да защити тази идея с още каузи, кампании и инициативи  - да защитим българската книга, да съхраним българския театър, кино и изкуство, да защитим чистотата на българския език – това не е празна фраза, каза президентът.

Първанов е категоричен, че няма отношение към финансирането на разузнаването

Освобождаването на медицинските сестри от Либия беше посочено от лидера на АБВ и президент на България Георги Първанов като един от гол...

Да съхраним българското означава наистина да се опитаме да възродим българската икономика и производство, да купуваме българското производство. Означава да възродим и съхраним българската природа, която е подложена на изключително тежки изпитания – от черноморието, до безогледната сеч в планините, каза Георги Първанов.

България е твърде малка да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни с начите различни интереси, емоции, чувства и желания. Ще постигнем своята кауза с единение – в съединението е силата, каза в заключение президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика