Първанов: Лимитът ни на компромиси е изчерпан, целим се в президентския вот

743
Първанов: Лимитът ни на компромиси е изчерпан, целим се в президентския вот
Снимка: БГНЕС

Лимитът на нашите компромиси в управлението е окончателно изчерпан. Но не липсата на диалог е големият проблем, а отсъствието на ефективност на правителството. Това обяви бившият държавен глава и лидер на АБВ Георги Първанов на първата национална конференция на партията, след като през седмицата кадрите ѝ излязоха от властта начело с Ивайло Калфин.

Той отрече съмненията, изразени по-рано от шефа на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов, че реализирането на родни енергийни проекти стои в основата на напускането на АБВ. Подобни тези Първанов нарече „смешни опорни точки”.

Дончева: Първанов да не изнасилва Конституцията, не може да е президент

Георги Първанов да не изнасилва Конституцията. В нея ясно е записано, че може само два пъти един и същи човек да е президент. Той не мо...

Правителството е слабо. Нямаме ресурси за оздравяването му, но имаме достойнство да го освободим от присъствието си”, обяви пред делегатите лидерът на АБВ. Той изброи секторите здравеопазване, енергетика, отбрана, икономика, вътрешни работи като най-слаби.

"В МО и МВнР се води вредна за българите политика. В министерство на икономиката не се случва нищо. В МВР хаосът е голям, а министър Румяна Бъчварова не може да справи с него", резюмира Първанов и добави, че с толкова много нерешени проблеми България няма как да се развива.

В същото време посочи Ивайло Калфин като ”може би най-добрият социален министър на прехода”. Въпреки, че изсипа сериозни критики за работата на кабинета, Първанов подчерта, че самият модел на управление бил добър и ако „някой някога реши може да го използва”.

"Ролята на коректив не е достатъчно амбициозна, предпочитам еднопартийно управление", допълни той. АБВ си поставя за цел спечелването на вота за президент. "Тръгваме на борба срещу модела ГЕРБ", закани се той.

Първанов: Потенциалът на властта на това правителство е изчерпан

Бойко Борисов трябва да направи голям ремонт на правителството и това е в неговите правомощия, коментира лидерът на АБВ Георги Първанов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика