Първанов: Румен Радев е генерал на духа, Борисов е уплашен (ВИДЕО)

3014

Румен Радев е генерал на духа, Бойко Борисов е уплашен от такъв тип кандидатура. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов. Във връзка с това дали ген. Румен Радев е едно от лицата, които ще се състезават за поста на „Дондуков 2” и чия номинация е, Първанов каза:

"Аз го направих генерал, но виждам, че Бойко Борисов е много притеснен и уплашен от такъв тип кандидатура. Вчерашното му гневно изказване изказва страх от точно такъв тип кандидатури."

Първанов като Ердоган, Ердоган - като Путин!

Трябва да си сляп, за да не видиш сходствата. Първанов - бивш двуразов президент - иска трети, а Ердоган - действащ президент, скопал з...

 По думите му премиерът е започнал да говори за партийни кандидатури. „Много моля, аз съм бил партийна кандидатура, но на България не ѝ трябват избори, в които да преброят симпатизантите на левицата и десницата”, допълни той.

„Румен Радев е генерал на духа, а не на службата. Има едни измислени генерали в българската политика. Бих се радвал, ако събитията се стекът да работим с ген. Румен Радев, той е почтен човек, високо образован”, поясни той.

По думите му най-вероятно и АБВ ще имаме кандидатурите си, които да се обсъдят. „С уважително отношение съм към всички кандидати”, поясни той.

Първанов обясни, че по новата схема в МВР министър-председателят би трябвало да бъде главен комисар, а не генерал.

Във връзка с вчерашното изказване на премиера, в което обяснява, че ген. Румен Радев го е излъгал и е политическо лице, Първанов заяви:

АБВ иска Първанов и Калфин да са кандидати за „Дондуков” 2

АБВ иска председателят на партията Георги Първанов и зам.-председателят ѝ Ивайло Калфин да са единни кандидатури за президент на широка...

"Цялото изказване показва, че и на него жегата му влияе. Едно фриволно изказване, неполитическо. Самите те - Цветан Цветанов, дори Борисов, твърдяха, че на чело на държавата трябва да стане военен, силна ръка, силна гура. Ето я силната, обединителна фигура. Ясно е, че ние политиците по-скоро разделяме".

По думите му АБВ сядат с открити карти, с готовност за компромиси, но не самоцелни компромиси, а такива, които биха довели до евентуална кандидатура. "Ние можем да направим крачка назад, но в името на общия успех", обясни той.

Първанов коментира, че ГЕРБ очевидно те ще играят самостоятелно. „Ние ще имаме друг вариант - не просто на левицата, но и на центъра. Допускам, че Бойко Борисов ще бъде кандидат-президент, той си прави кампания", заяви лидерът на АБВ.

„Ако става дума за лидерски сблъсък, съм готов да се срещна с Борисов на президентските избори, самата Корнелия Нинова също направи такава заявка. Ако той беше излязъл преди 20 или 10 дни, може би щеше да срещне моята кандидатура или на Корнелия Нинова, или на някой друг".

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Премиерът с предизборна намеса - даде на ДАНС спирането на Симеоновския лифт

Няма смисъл: Социална комисия не прие увеличението на пенсиите, защото вече е факт

ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитие на туризма

Туристическият бранш на среща с ГЕРБ - СДС във Варна: В последните две години липсва чуваемост. Стабилност имахме до 2020 година

Проф. д-р Костадин Ангелов: Водоснабдяване, туризъм и ново бъдеще за затворената жп гара са сред приоритетите на ГЕРБ-СДС за Елена

Прехвърлянето на топката за Симеоновския лифт започна: Председателят на СОС посочи кой е виновен

Асен Василев: Борисов иска да се пенсионира като президент, а Пеевски - да стане премиер

Ново проучване показва изненадващи нагласи на избирателите

Корнелия Нинова: Двамата с Фицо бяхме нарочени за черните овце, а сега все повече хора мислят като нас

Ваня Григорова: Търсим мнозинство за отмяна на конюнктурните промени в Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика