Р. Петков: Вариантът „Радан Кънев премиер“ не е реализуем

13772
Р. Петков: Вариантът „Радан Кънев премиер“ не е реализуем
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че вариантът „Радан Кънев премиер“ е реализуем. Изборният резултат предполага премиерът и председателят на парламента трябва да бъдат излъчени от партията, която спечели изборите. Това заяви в ефира на bTV членът на ръководството на ПП АБВ Румен Петков. Той беше категоричен, че партията няма как да подкрепи едно правителство, което носи етикет дясно. Подобно решение нямало да бъде добро за България.

Стабилното управление беше мнозинство между ГЕРБ и БСП, коментира още бившият вътрешен министър. Сега отговорността е на ГЕРБ да състави правителство с политически плътност. В тази връзка Петков разкритикува позицията на "червените", че "избирателят им е отредил ролята на опозиция”, като „лесна, грозновата и цинична”.

Румен Петков: Оздравяването на КТБ няма алтернатива

Оздравяването на КТБ няма алтернатива. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Панорама” Румен Петков от АБВ. Той заяви,...

Като много груба грешка беше определена идеята да се съставя правителство със срокове. "Пагубно пък би било да се отиде на нови избори. Това означавало да няма актуализация на бюджета, да няма бюджет 2015 г., евроинструментите да останат затворени", коментира членът на ръководството на АБВ. Той добави, че в момента администрацията е силно деморализирана заради смяната на няколко правителства през последните 2 години.

Петков посочи, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ и разкритикува решението за ликвидация на банката.

„Да вземеш решение да ликвидираш банката без да оцениш обществените средства е голяма грешка”, заяви бившият вътрешен министър. След което изтъкна, че ако БНБ продължава да работи по същия начин и ако главният прокурор не промени отношението си към банките, има вероятност от нови трусове в системата.


Румен Петков и Мехмед Дикме: ДПС да не се изживява като етнически стожер

Респектиран съм от гъвкавостта на ДПС – преди няколко месеца имаха пълно съвпадение в програмите и възгледите с БСП, една лява па...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика