Радан Кънев: Цветанов и Пеевски показват как мафията упражнява цялата власт

23751
Радан Кънев: Цветанов и Пеевски показват как мафията упражнява цялата власт
Снимка: БГНЕС

Много остър коментар за ожесточените престрелки между Цветан Цветанов и Делян Пеевски в медиите направи говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев. Лидерът на ДСБ публикува позицията си по случая в личния си профил в социалната мрежа Facebook. "Интервютата на Цветан Цветанов (а и Цветан Василев) и Делян Пеевски показват как точно мафията упражнява цялата власт, чрез прокуратурата, МВР, службите и медиите. Мафия едно към едно, в поредица от нагли самопризнания", написа Радан Кънев.

Той засегна и 48-ия конгрес на БСП, който се проведе в събота в зала 3 на НДК. "Конгресът на БСП показа как този абсурден, зловещ модел се съхранява: Чрез лъжа и злоупотреба с гласовете на възрастните и бедни хора (вж. и Орешарски с единството на левицата) и на голяма част от турското малцинство (вж. Местан). Чрез противопоставяне на "капитализма" и ЕС... И не на последно място - с утвърждаването на фалшива "единствена" алтернатива в лицето на ... Цветан Цветанов и пакетиране на десницата към него", продължи Кънев. 

Цветанов: Не беше моя работа да разследвам несъответствия за Пеевски и медиите му

„Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск, за който се твърди, на когото и да било”. То...

"Реформаторският блок и всички партии в него отдавна са имали смелостта и знанието да назоват тези проблеми съвсем ясно и точно. Нещо повече - днес имаме смелостта и компетентността да предложим и експертни решения, и политически инструмент за прилагането им в 6 стъпки. В тази кошмарна за обществото ни ситуация, аз не разбирам и няма да разбера хората, които отхвърлят обединението на реформаторите поради минали различия или плоски идейни етикети. Нито тези, които отхвърлят плана за излизане от кризата, без да предлагат друго. И двете групи, съзнателно или не, работят за съхранение на модела Цветанов-Пеевски-Станишев в правосъдието, икономиката или медиите. Аз няма да се извинявам, че правя всяко усилие, всеки компромис за изкореняване на този модел, с неговите политически, етнически и медийни аспекти. Гордея се с тези усилия, вярвам, че ще бъдат оценени и че ще постигнем труден (и надали светкавичен) успех", завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика