Радев: България няма да изчезне с падането на ГЕРБ от власт

3849
Радев: България няма да изчезне с падането на ГЕРБ от власт
Снимка: БГНЕС

България е тук повече от 1300 години и няма да изчезне с падането на ГЕРБ от власт. Това каза кандидатът за президент Румен Радев, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП пред БНТ.

Не мисля, че ГЕРБ са мобилизирани,а паникьосани. По-скоро г-жа Цачева и нейният личен антураж се опитват да превърнат личната си загуба в национална трагедия, плашейки ни с всевъзможни чудеса. Фактът е, че те загубиха на този първи тур и процентите не са важни. Загубиха големите градове, загубиха младите хора, образованите хора. Това е големият кошмар за тях. Оттам идва политическото им насилие и се превръщат в дилъри на страх", коментира Радев.

БНТ ще е домакин на дебата между Цачева и Радев

Последният президентски дебат между Цецка Цачева и Румен Радев преди балотажа ще се проведе по БНТ1. Това обявиха от националната теле...

„Всичко това насаждане на тези страхове има определена цел, но не могат да разберат, че този тип поведение явно не могат да разберат, че работи срещу тях. Видите ли България ще изчезне, ако ГЕРБ падне. България е тук повече от 1300 години и няма да изчезне с падането на ГЕРБ от власт", допълни той.

„Използваха министри да ме атакуват, но тяхното печално реноме, специално на тези министри, ще мобилизира много хора да ме подкрепят. Безсилни са да ме атакуват с нещо смислено и разчитат на всякакви инсинуации и шантажи", коментира Румен Радев.

Думите, че България я чака бедност и беди, ако стана президент, които чувам от опонентите ми, издават колко са слаби. С тези думи те няма да мобилизират електората. Те са паникьосани", обясни Радев.

По думите му един бъдещ президент трябва да обединява, а не да разделя. „В момента ГЕРБ изтупват брашнения чувал на антикомунизма. Ето, хвърлят се компрометирани мисли, които да им бъдат спасителен пояс. Хващат се за сламката с идеята да ме уязвят. А с това настройват повече българи да гласуват за мен. Най-трудното за балотажа ще бъде да се запази почтеният тон. Не водя компроматни войни, не давам илюзорни и напразни обещания", уточни той.

При 77,2% обработени протоколи: Радев с 25,63%, Цачева - 22,08%

При 77,2% обработени протоколи ген. Румен Радев получава 25,63%, а Цецка Цачева - 22,08%, съобщиха от ЦИК на базата на данните от Район...

„Най-вероятно на президента Росен Плевнелиев ще му се наложи да сформира нов служебен кабинет, но ако тази задача бъде отредена на мен нямам проблем да го направя"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика