Радев: Служебният кабинет ще направи всичко, за да не затварят училища поради липса на топлина

1433
Радев: Служебният кабинет ще направи всичко, за да не затварят училища поради липса на топлина
Снимка: Actualno.com

"Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници да не затварят поради липса на топлина". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като участва в тържественото откриване на учебната година в 43-то ОУ „Христо Смирненски“ в София.

Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници да не затварят поради липса на топлина. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като участва в тържественото откриване на учебната година в 43-то ОУ „Христо Смирненски“ в София.
Държавният глава каза още, че очаква следващият парламент и редовно правителство да погледнат с още по-голямо внимание към българското образование, което трябва да бъде издигнато в стратегически национален приоритет, както и към усъвършенстване на учебно-материалната база, към въвеждането на нови форми и иновативни методи на обучение, към издигане на престижа и мотивацията на българския учител, към защита на българската история, език и литература в учебниците, които „в последните години са подложени на редица посегателства“.
Президентът Радев честити 15 септември на всички български ученици, учители и родители. По стара българска традиция училищният звънец днес проехтя над цяла България, за да ни припомни, че през вековете България е просперирала, когато е имала силно образование, когато училището е преподавало не само знания, но и е възпитавало в любов към Родината, каза държавният глава.
Президентът изрази дълбока признателност към българските учители за тяхната любов и всеотдайност към децата и добави, че без тяхната мисия и високоблагороден труд българската просвета и бъдеще са поставени на карта. А на всички български ученици държавният глава пожела много здраве и низ от успехи по „трудния, но светъл път на знанието“.  "Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници да не затварят поради липса на топлина". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като участва в тържественото откриване на учебната година в 43-то ОУ „Христо Смирненски“ в София.

Държавният глава каза още, че очаква следващият парламент и редовно правителство да погледнат с още по-голямо внимание към българското образование, което трябва да бъде издигнато в стратегически национален приоритет. Той каза, че редовната власт ще трябва да работи и за усъвършенстване на учебно-материалната база, за въвеждане на нови форми и иновативни методи на обучение, за издигане на престижа и мотивацията на българския учител, за защита на българската история, език и литература в учебниците, които „в последните години са подложени на редица посегателства“.

Сашо Пенов си пожела учебна година, независеща от цената на тока и газа

Цялото общество иска да се направи всичко възможно тази година да преобладава и да бъде трайно установено присъственото обучение в учил...

Президентът Радев честити 15 септември на всички български ученици, учители и родители. "По стара българска традиция училищният звънец днес проехтя над цяла България, за да ни припомни, че през вековете България е просперирала, когато е имала силно образование, когато училището е преподавало не само знания, но и е възпитавало в любов към родината", каза държавният глава, цитиран от БТА.

Президентът изрази дълбока признателност към българските учители за тяхната любов и всеотдайност към децата и добави, че без тяхната мисия и високоблагороден труд българската просвета и бъдеще са поставени на карта. 

На всички български ученици държавният глава пожела много здраве и низ от успехи по „трудния, но светъл път на знанието“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика