Рамадан Аталай: В енергетиката винаги е имало напрежение

21567
Рамадан Аталай: В енергетиката винаги е имало напрежение
Снимка: БГНЕС

В енергетиката винаги е имало напрежение, заяви пред БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който е и председател на Комисия по енергетика в парламента.

Напрежението винаги е било на едно високо равнище в производствените предприятия в отрасъла, допълни Аталай и не прие, че в енергетиката се провежда чистка сред висшите ръководители в отрасъла.

Няма да се съглася с израза "чистка", защото там има определен кръг от хора, които са експерти и в определени години, те заемат своето място. Имаше само една политическа сила, която се опита да смени тези експерти с определени други лица, но се видя, че се повиши напрежението в енергетиката отколкото да се успокои, каза още Рамадан Аталай. Той смята, че преместването на Анжела Тонева не може да бъде третирано като чистка.

"Няма да сме честни към себе си, ако кажем, че никога на този орган не е налагано някакво политическо виждане или политическо желание за промяна цената на електроенергията... Факт е, че за една година има три правителства, които се опитват да въведат някакъв ред в енергетиката, винаги смятат, че смяната на председателя на ДКЕВР може да им бъде... може би отдушника или мястото от където да се тръгне да се работи в енергетиката, с което аз не съм съгласен", каза Аталай.

Запитан за преговорите с "Уестингхаус" той припомни: Такива разговори са водени и преди това управление, каза той и посочи, че "доколко случилото се с "Уестингхаус" е толкова бързо и експресно, поне в началото се създава такова впечатление, но това е дълъг процес, който няма да приключи до края на годината".

Има определени приоритети на държавата, където те трябва да бъдат приемствени, подчерта Рамадан Аталай. "В момента се подготвя стратегия за развитие на енергетиката, свързана с икономиката на държавата в една визия до 2030 година като тази комисия, тази работна група в момента работи за един 3-годишен план за стабилизиране на енергетиката".

 

Не ме интересува, че депутати от ГЕРБ напускат, каза Бойко Борисов

Тези хора, които ме чакаха сега пред студиото, са на временна заетост. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бо...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика