Ревизоро не вижда необходимост от изцяло нова Конституция, предупреди за голяма суша

3565
Ревизоро не вижда необходимост от изцяло нова Конституция, предупреди за голяма суша
Снимка: БГНЕС

Мечтата на мнозина депутати мандатът да е пожизнено унаследим е на път да се получи. Да не се окаже, че има Велико народно събрание, в което се обсъждат редица идеи и постоянно има ситуация „стигнеш до финала, почнеш от самото начало”. Това е оценката на екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро за проекта за Конституция на ГЕРБ.

"Не ми е приятно да ми казват мутра, но и това го има в управлението", добави Димитров за сегашната политическа ситуация. Според него, не е толкова наложително да има изцяло нова Конституция, а може да се направят някои промени и през Обикновено народно събрание.

БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за нова Конституция

БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за конституционни промени. Това съобщи на извънредна пресконференция Янаки Стоилов, цитиран...

Същевременно, според Димитров ходът на Борисов е правилен, но сякаш времето за предприемането му не е подходящо. Всеки има искания и би трябвало всички да влязат, но като си противоречат, какво става? Смятам, че кръглата маса едно време ще ни се види едно добро достижение, спрямо масата, на която сега всички искат да седнат, но я няма, обобщи министърът пред Нова телевизия. Той де факто не подкрепи задължителната наборна служба в смисъл всички да носят униформа задължително и посочи, че ако има по-високи заплати, ще има и кандидати за армията.

"Не виждам някакво особено желание за властта – с удоволствие ще дам поста си на всеки, който го иска, като знам какво го чака", подчерта Димитров и се оплака за пореден път как от властта се иска всичко веднага, а няма мисъл какво е било преди и от каква основа се тръгва.

Екоминистърът предупреди, че опасността от голяма суша в България се приближава и на следващия министър ще му е много трудно. Всички искат да се закачат към 52-та язовира (15 за питейно-битово ползване, още толкова за земеделски нужди), които управляваме. В Източна България от години не е валяло и има големи проблеми – поречието от язовир "Копринка" до река Тунджа е пресъхнало, даде пример Димитров. Друг пример – язовир "Камчия". Трябва да чакаме догодина май-юни или да вземем мерки още сега, постави риторичен въпрос екоминистърът.

Не са пресушени десетки язовири, всичките енергийни са на 80%, язовир "Искър" е пълен. Има няколко – така Димитров отговори на въпрос дали язовирите масово са празни. Източна България е зле, повтори екоминистърът, и даде пример с "Камчия", "Тича", "Ястребино", "Жребчево". "На много места може да има водни режими, ако тази година няма дъжд и сняг", предупреди той. И поиска да се помисли от язовир "Кричим" да идва вода за Пловдив.

Скандал в ефир с Ревизоро - не говори за "Натура 2000", Виктор Николаев му каза да си говори сам

За пръв път от 20 години на Българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко емисии от леки коли, най-малко чадъри – зара...

"Ще подготвим стратегия, мислим как да се управляват водите", обеща Димитров. Той дори заговори за вода от Дунав за определени язовири. "Система "Дунав" спешно трябва да се построи", каза екоминистърът.

"Вие ще ми кажете, че и крана вкъщи на някой е свързан с националната сигурност" - така Димитров показа, че не го интересуват частните язовири, защото не били важни за националната сигурност. Там само трябвало добро управление, за да няма директни проблеми.

По отношение на откритите по места много пестициди Димитров обобщи така - закопавани са от 60-те - 70-те години на XX век, от хора на по 60-70 години, на колко години са тези хора сега, за да им се търси отговорност? Той призна, че в някои случаи има тонове пестициди близо до водоизточници и затова такива пестициди се преопаковат и транспортират за изгаряне "в международно признати инсинератори".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика