Румен Петков нападна Кирил Петков и Асен Василев, сравни Урсула фон дер Лайен с Фюрера

7176
Румен Петков нападна Кирил Петков и Асен Василев, сравни Урсула фон дер Лайен с Фюрера
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Ако в новата партия на Кирил Петков и Асен Василев се попълва декларация за почтеност, те трябва да останат само симпатизанти. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция. Той коментира новия проект на Асен Василев и Кирил Петков.

"Не знам дали си даваме сметка да си търсиш инструмент за регистрация в ЦИК или мандатоносител и да преговаряш със 7 партии. Това е чудовищна политическа несъстоятелност и изключителен признак за непочтеност. Те са готови да седнат на врата на всеки, който би взел някой лев да ги регистрира", коментира Румен Петков.

Той обърна внимание и за още две неща. "Едното е, че ще събират само членове, които досега са били само членове на не повече от 1 партия. За тях няма ценностна система. Няма политически решения, които имат определен характер.

Предполагам, че ще имат клубове по интереси. Единият клуб, ръководен от г-н Спецов навярно на членовете на "Продължаваме промяната", които са продали на български циганин партия с над 1 млн. задължения.

Румен Петков: Ако в новата партия на Кирил Петков и Асен Василев се попълва декларация за почтеност, те трябва да останат само симпатизанти

Ако в новата партия на Кирил Петков и Асен Василев се попълва декларация за почтеност, те трябва да останат само симпатизанти. Това каз...

Другият клуб интереси, които са обещали 60 млн. на всеки албанец, който е готов да каже, че ще инвестира в България. Тези клубове българските граждани да ги осмислят като потенциал", каза още Румен Петков.

Според него е важен въпросът дали в Министерство на финансите е имало зам.-министри, които са имали съветници. "Ще възникне въпросът колко ни е струвала администрацията на Министерство на финансите. Това е много важен въпрос. Ако тя се е била превърнала в хранилка, нещата трябва да бъдат ясни за обществото", каза още лидерът на АБВ.

Той коментира и темата с ваксинацията от коронавирус, като предложи неваксинираните да бъдат обозначавани.

"Лично правя предложение на г-жа фон дер Лайен да въведе една крайно радикална мярка, която ще уплътни взетия от нея рушвет.

Всички, които сме неваксинирани да бъдем обозначавани. Не е нужно да е шестолъчка, достатъчно е да е жълта. Тя може да пие от извора как точно се стига до идеята за обозначаване с шестолъчки, може да е с петолъчка, може да е със свастика. На г-жа фон дер Лайен всичко това ще й отива", каза още Румен Петков за Урсула фон дер Лайен.

Доцент Мангъров: Прехвърляме нашите страхове върху главите на децата си

"Имаме вече година и половина опит, че хората, които са ваксинирани, в епидемиологично отношение по нищо не се отличават от тези, които...

"Всеки, който чувства страх и необходимост, трябва да отиде и да се ваксинира, за да не следват после нелепи внушения кой бил антиваксър. Трябва да е ясно, че сме в 1941 г., а не в 2021 г. Дали е фон дер Лайен, дали е фон дер Хитлер, резултатът е един. Ако в Европа има остатъци от усещане за човешко достойнство, за начин на водене на нормален, демократичен, обществен процес, срещу това трябва да се противопоставим по един убедителен начин", подчерта още Румен Петков.

Според него е добре да се види какъв е резултатът от последните мерки през последните седмици.

"Какъв е резултатът от протестите на заведенията и да се разбере, ако погледнем вчерашните волейболни мачове. Полша - Словения - 12 500 души в залата. Това като че ли не смути. Разбира се, впечатли фактът, че на състезателите им забраниха да се ръкуват", каза още той.

Според него тези неща не ги ли видим или проумеем, отиваме в този нацистки, медицински режим с медицински средства.

"Изкарват измекяри по телевизите, не лекари. Те обясняват колко са меки мерките и как е задължителна маската. Нещата минаха границите и ако не искаме да осакатим обществото, трябва да си сложим значките и да покажем, че няма да бъдем част от осмислянето на рушвета", каза още Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...