Румен Петков: В ръководството на БСП тече откровено антируска кампания

11002
Румен Петков: В ръководството на БСП тече откровено антируска кампания
Снимка: БГНЕС

В ръководството на БСП тече откровено антируска кампания и се насаждат антируски настроения. Това заяви Румен Петков от Национална гражданска инициатива АБВ.

"Вместо България да изиска от ЕС, чрез съответните компетентни органи, да се възложи разследване и проучване на събитията на Майдана – кой изкара снайперистите, кой предизвика стрелбата, кой предизвика жертвите; вместо България да търси решение, което предлага Мартин Шулц – естествения лидер на левицата в ЕП, президентът на ЕП, който постоянно говори за необходимостта от ефективен диалог, от резултатен диалог, ние се превърнахме в ястребите на Европа. Това е ненормално и генерално се разминава с традициите на левицата", каза Румен Петков, цитиран от Фокус.

БСП не е фактор при взимането на решения от кабинета

Кафето на Местан с Борисов е демонстрация, че ръководството на БСП не е фактор във взимането на ключови решения от кабинета. Това каза ...

"За съжаление, БСП е пряко обвързана с тази антируска кампания, и като че ли тя е в основата на неадекватното поведение и на правителството и в Консултативния съвет по национална сигурност", каза Румен Петков.

"На едно от първите заседания на Националния съвет на БСП след изборите и след сформирането на правителството, в резултат на настоявания на президента Първанов и мои лични от микрофона да се ускори изграждането на „Южен поток” и да се стартира преговорният процес с потенциални инвеститори за атомната централа в Белене, Чавдар Георгиев – член на Националния съвет и зам.-министър на околната среда от БСП, заяви: „Абе, другари, на вас не ви ли е ясно,че нито един руски проект няма да се състои по времето на това правителство?”. Аз съм настоявал месеци наред и пред членове на бюрото, и на заседания на Националния партиен съвет Чавдар Георгиев да каже - какво има предвид. Това е политика на ръководството на БСП, това е политика на Сергей Станишев, това е политика на правителството, но членовете на Националния партиен съвет да знаят защо, според зам.-министър, който ние сме излъчили в Министерство на околната среда и водите, нито един руски проект няма да се състои. Още повече, че и „Южен поток”, и „Белене”, са български проекти или с ключово българско участие, от които ние, като народ и като държава, сме много заинтересовани", разказа още Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика