Сакскобургготски отказва да се кандидатира за президент

1362
Сакскобургготски отказва да се кандидатира за президент
Снимка: БГНЕС

Не обичам думата разбил, може би сме предложили нещо ново. Това заяви бившият български цар /1943-1946 г./ и министър-председател /2001-2005 г./ Симеон Сакскобургготски, отговаряйки на въпрос дали смята, че е разбил нормалния политически модел в страната след завръщането му през 2001 г.

Лицата на НДСВ се събраха в сградата на Научно-техническите съюзи на столичния бул. "Раковски". Инициатива е на Анелия Мингова и на Ваня Цветкова, а поводът е, че преди 15 години на тази дата Симеон Сакскобургготски обяви намеренията си за влизане в политиката и създаването на НДСВ, предаде БГНЕС.

Сакскобургготски: Без Русия нещата в Сирия трудно биха се разрешили

Без Русия нещата в Сирия трудно биха се разрешили. Това заяви бившият премиер между 2001 и 2005 година Симеон Сакскобургготски. Споре...

За исканията да е кандидат за президент, той посочи, че това са теми, които вече са „извън целта и на срещата, и на моите намерения“. На въпроса дали това означава, че изключва всякакъв вариант да се върне в политиката, бившият премиер каза, че цял живот е бил в нея. „Човек може да продължи в нея и по друг начин и не да е с някакви специални длъжности”, заяви Симеон Сакскобургготски, отговаряйки на въпрос относно своите бъдещи политически планове.

От думите на бившия монарх и министър-председател стана ясно, че той няма намерения да се кандидатира за най-висшия пост в държавата: „Казвал съм го толкова пъти, аз не обичам да се повтарям, най-накрая става досадно“.

Симеон Сакскобургготски активно подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. „Не, че сме оптимисти, защото е българка, но мисля, че е много важно да я подкрепим, пък от там нататък, които решават – ще решат”, заяви той.

Бившият премиер отказа да каже за какво би поощрил днешното правителство и за какво би го критикувал. „Познавате ме достатъчно, нито правя забележки, нито критикувам. Наблюдавам и се опитвам, където е възможно и по който начин винаги, да се успокояват духовете първо, и второ да сме градивни”, заяви Симеон Сакскобургготски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика