Санкциите срещу Русия няма да паднат до края на годината, сигурен е Борисов

611
Санкциите срещу Русия няма да паднат до края на годината, сигурен е Борисов
Снимка: БГНЕС

Санкциите срещу Русия няма да паднат до края на 2016 г. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на Международната кръгла маса „Икономика на светло“.

„Има напредък но не е този, който трябва. Нямам усещането, че за тази година санкциите ще паднат, както и контрасанкциите няма да паднат, от което ние губим стотици милиони особено в областта на земеделието", добави той.

Борисов изумява - ЕК да кажела дали ще плати вместо нас за АЕЦ "Белене"

Не може плащането да е само български проблем, а когато трябва да се спира да е общ проблем. Това заяви българският премиер Бойко Борис...

Припомняме, че на вчерашния Европейски съвет въпросът със санкциите беше повдигнат официално от председателя на Съвета Доналд Туск. Той обяви, че през есента ще има разговор по темата. Разговорът ще е в по-широк аспект и ще обхваща отношенията между ЕС и Русия.

Премиерът коментира и Brexit-а, като заяви, че когато петата в света икономика търпи щети с 200 млрд. за нощ, това не може на по-малките колелца да не се отрази. По думите му когато една голяма държава се тресе от политически кризи и в управляващите им партии тече истинска битка, това генерира несигурност. "Дори фактът, че Великобритания казва, че напуска, но ще направи това по-нататък…, а в същото време ние трябва да гарантираме една стабилност на ЕС", добави Борисов.

Той напомни, че съседна Турция се раздира от атентати, което било ужасно за нашите съседи и "в никакъв случай не е добре". По думите му ситуацията в южната ни съседка поставя на изпитание и нашите служби.

"Ужасни условия има в света и в такава ситуация ние сме успели да вдигнем резултатите", каза той. "От това, което чух, и при осъзнатите проблеми и мерки, можем да изкараме икономиката на светло. Мога да ви гарантирам, че в това отношение няма да има никакво отстъпление", категоричен е премиерът.

Борисов за Brexit: Британците ще си берат ягодите и аспержите през септември

С доста разбиране нещата се отложиха за септември. Доста във времето се отдалечава този процес, но тогава ще си берат ягодите, аспержит...

Той изрази надежди, че до края на годината у нас ще бъдем с по-добри приходи, "защото всеки иска нещо - пенсии, заплати и всеки за себе си си е най-важен".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика