Сарми с бекон и пътуване до Папуа Нова Гвинея: Депутати разказаха как празнуват Нова година

2894
Сарми с бекон и пътуване до Папуа Нова Гвинея: Депутати разказаха как празнуват Нова година
Снимка: БГНЕС

Депутати разказаха за това как посрещат Коледа и Нова година.

Някои ще пътуват до Папуа Нова Гвинея, други ще готвят сарми с кълцано месо, а трети разказаха, че са хапвали риба от консерва за Никулден.

"Ако е рекъл Господ, ще съм на остров на 800 мили от Папуа Нова Гвинея за Нова година. Искам да се опитаме всички да отсяваме по-добре важните от маловажните неща. Затрупани сме с предмети, информация, омраза и скандали, от които няма смисъл. Губим си душата с това. Душата е важно нещо, трябва да се грижим за нея", сподели пред NOVA народният представител Любен Дилов-син от ГЕРБ.

Още: Без фойерверки на новогодишния концерт в София

Неговата колежка Павела Митова от ИТН разказа, че ще посрещне 2024 г. дома. Според нея най-добрият подарък, който може да бъде направен е да подариш на близките си хора преживяване. "Всяка година си говорим, че ще пътуваме с родителите ми за Нова година, но всеки път се отменят нещата", казва Митова. Тя сподели, че винаги готви с италианска паста, дори и пуйката за Коледа. Направила е и подарък за Коледа за себе си - настолен компютър.

Изкусни кулинари

"Коледните и новогодишните празници прекарвам със семейството си. Обичам да готвя и когато имам време го правя. Казват ми, че ми се получава добре, особено зелеви сарми с кълцано месо. Вътре слагам и малко бекон, стават много вкусни и децата са доволни", добавя Йордан Цонев от ДПС. Той има колекция с икони и затова обича именно такива подаръци.

Още: Ето колко ще почиват депутатите

И прасе, и пуйка приготвят в семейството на Даниел Митов от ГЕРБ. Неговата съпруга е англичанка и затова трапезата е още по-разнообразна. За Нова година пък той споделя, че вече си слага рестрикции от гледна точка на алкохола, най-вече заради възрастта, казва още Митов с усмивка.

Ванина Вецина от ПП-ДБ прекарва Коледа в родната Берковица. "Баницата с късметите се прави лично от мен, надписвам и посланията", споделя депутатката. По празниците тя и семейството й обичат да комбинират и пуйка, и свинско, защото приготвят Северняшка капама.

Евроатлантически пуйки

Цвета Рангелова от "Възраждане" не предпочита пуйката, но не защото е евроатлантическо ястие, а защото в семейството й обичат свинското - най-вече заради дъщеря й. "Ние живеем обикновен живот - никой не се храни в ресторант, защото е твърде оскъдно времето, което отделяме за храна", сподели още тя на въпрос дали вечеря подобно на лидера си Костадин Костадинов, който наскоро публикува снимки с ястия в консерви в социалните мрежи.

Още: Колко са работили депутатите: Статистика от началото на мандата

"На Никулден се прибрах много късно, заради продължителен пленарен ден и затова чествахме празника с риба от консерва", сподели още Рангелова.

Семейството е най-ценно

"Никога не купувам подаръци, защото не знам кой какъв подарък обича", коментира Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Винаги получава най-ценния подарък - коледни картички, изрисувани от неговия син.

"За съжаление, моето семейство не е в България, но и не успях да организирам пътуването си, за да ги видя", споделя пък Иван Ченчев от БСП.

Според Станислав Балабанов от ИТН истинският подарък е семейството. "Празнуваме вкъщи в Пловдив. Най-ценният ми подарък е дъщеря ми - тя се роди, докато бях на посещение в Украйна. Гледах как избиват млади хора и мъже като мен, без да са виновни с нищо, а символично тя се роди точно тогава", казва депутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика