САЩ ни оцениха като надежден и стратегически партньор

9074
САЩ ни оцениха като надежден и стратегически партньор
Снимка: БГНЕС

В първия ден от визитата си в САЩ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и висши ръководители на американската правоохранителна общност подписаха съвместно споразумение в областта на граничната сигурност. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Бъчварова проведе срещи с висши ръководители на американската правоохранителна общност - секретаря по вътрешната сигурност на САЩ Джей Джонсън, главния федерален обвинител Лесли Колдуел, помощник-държавния секретар и ръководител на Бюрото за дипломатическа сигурност Грегъри Стар.

Полша иска постоянно военно присъствие на САЩ

Полша се обявява за постоянно присъствие на американски войски на нейна територия и се готви за това, заяви днес вицепремиерът и минист...

„България е надежден и стратегически партньор за САЩ в областта на правоохраната"- това е мнението, споделено от различните американски представители по време на официалните срещи. По време на разговорите бе обсъдено взаимодействието на правохранителните органи на България и САЩ в областта на контратероризма, граничната сигурност, киберпрестъпността и киберсигурността.

Министър Бъчварова подчерта, че въпреки че България не е член на Шенген, страната ни прилага най-високите стандарти и мерки при охраната на външната граница на ЕС, като пълноправен член на общото пространство.

В рамките на срещите бе подписано съвместно споразумение между България и САЩ в областта на граничната сигурност. То ще допринесе за утвърждаване на общи стандарти за сигурност и прилагнето на резолюция 2178 (2014) на Съвета за сигурност на ООН за установяване и превенция на транзита на чуждестранни бойци от и към зони на конфликт.

Вицепремиерът Бъчварова благодари за високата оценка от американска страна за свършеното от България в областта на правоохраната, но подчерта, че „борбата с корупцията остава област, в която имаме слабости". Вътрешният министър посочи, че се работи по важни промени в законодателството в тази насока. Тя поясни, че приоритет в нейната работа ще бъде повишаване на доверието на българското обществото към полицията и другите правоохранителни органи. "Постигането на повече прозрачност е правилният начин за възвръщане на общественото доверие", подчерта Бъварова и добави, че още с встъпването си в длъжност е въвела публикуването на срещите на министъра на вътрешните работи на сайта на МВР.

ЦРУ също било част от американската схема за масови подслушвания

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ също е част от схемите за подслушване на американското правителство и то на територи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика