Секретар на президента е новият ни посланик в Русия

7232
Секретар на президента е новият ни посланик в Русия
Снимка: Президентство

България вече има нов посланик в Русия. Правителството е одобрило назначаването на Атанас Кръстин, външнополитическия секретар на президента Румен Радев.

Това е станало на закрито заседание, съобщава ClubZ.

Борисов разпореди на посланика ни в Москва да се прибере в София

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бой...

Припомняме, че през февруари държавният глава предложи Кръстин за посланик, а премиерът Бойко Борисов увери, че ще бъде одобрен. Решението на правителството бе забавено, докато се получи съгласие на руското правителство.

Предстои Радев да издаде указ за назначаването на секретаря си като посланик. След това ще дойде и официалният агреман от Русия. Той ще е първото посланическо назначение от т.нар. политическа квота на президента Румен Радев.

Решението на Москва да приеме новия посланик е дошло, след като България се отказа да гони руски дипломати заради случая "Скрипал". В края на март бившият посланик Бойко Коцев се завърна за консултации след скандала.

Атанас Кръстин е секретар по външната политика на държавния глава от януари 2017 г. От 1987 г. работи непрекъснато в различни структурни звена и дирекции на Министерството на външните работи.

Гаф на посланика ни в Москва, МВнР опитва да заглади нещата

"Убеден съм, че сега трябва да приложим всички усилия за това да се постигнат по-бързи положителни резултати и да бъдат отменени санкци...

Сред постовете, които е заемал зад граница са ръководител на политическата служба в посолството ни в Берлин, генерален консул на България в Бавария и Баден-Вюртемберг от 2006 до 2010 г., генерален консул в Ниш от 2012 до 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика