Севделина Арнаудова е купила къща за 1 млн. лв през 2019 г., разкри журналист

61539
Севделина Арнаудова е купила къща за 1 млн. лв през 2019 г., разкри журналист
Снимка: Личен профил във фейсбук

"От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps".

Пиарът на Борисов обвини Божков, че манипулира истината

"От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ми...

Това пише журналистът Атанас Чобанов от Биволъ във фейсбук. Заедно с това той пуска и извадка от имотния регистър. От нея се вижда, че пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която беше директно атакувана от бизнесмена Васил Божков в събота, е придобила заедно със съпруга си имот в Бистрица. Той е записан с материален интерес от 1 056 148 лв.

Чобанов отправи и няколко въпроса към Севделина Арнаудова.

- Какъв е сумарният месечен доход на семейството?

- Каква месечна сума изплащате на ДСК по ипотечния кредит?

- Колко е РЗП на вилата, която е със застроена площ 271 кв.м. върху терен 1128 кв. м?

Божков разкри посредника между него и Борисов

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков отново атакува премиера Бойко Борисов, разкривайки че редовно се е срещал с директора на пресслужбат...

-Как се отоплява това чудо?

Всички останали мои въпроси по темата са към ДСК, която е отпуснала два ипотечни кредита на младото семейството. 150 000 евро за апартамент през 2015 г., погасен напълно за 57 месеца (по 5260 лв. на месец все пак) и 2019 още петстотин хиляди евро за вилата, пише още Чобанов.

В извадката от имотния регистър е записано: Поземлен имот, пл.No - 323, парцел - 17, площ по док. - 1160.000 кв. м., местност - ВИЛНА ЗОНА МАНАСТИРА, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, с.Бистрица. Къщата е с ипотека от ДСК. Имотът е придобит в средата на миналата година и е вписан през юли 2019 г.

"Тия дни ще вдигнем и дрон, за да я огледаме по-добре. Освен вилата младото семейство има апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв.", пише още Чобанов в социалната мрежа. Според данните от имотния регистър става дума за "Самостоятелен обект в сграда, пл.No - 573, парцел - 9, площ по док. - 198.540 кв. м., АПАРТАМЕНТ; обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, гр.София. Купен е с ипотека от ДСК през 2015 г., която е свалена през 2020 г.

Размерът на кредитите, които Арнаудови са взели, е повече от интересен. По данни на Чобанов, първият апартамент е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца - средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата кредита са взети от ДСК.

Спецпрокуратурата проверява Борисов и Горанов по сигнал на Божков?

Специализираната прокуратура е започнала проверка по сигнала на бизнесмена Васил Божков за извършени престъпления по служба от финансов...

Съпругът на Арнаудова Делян Димитров е в Управителния съвет на "Булгартрансгаз". В публичното пространство не може да се намери нито дума какво точно висше образование има и Димитров, както и за професионалния му опит, освен че е племенник на бившия депутат от СДС Марио Тагарински и е работил като негов съветник по туризма и енергетиката в НС.

Големият апартамент от 2015 г. фигурира в декларациите на Арнаудова, подавани пред Сметната палата в качеството й на член на политическия съвет на премиера. Арнаудова е декларирала през 2017 г. и наличен влог от 40 000 евро, получени като дарение. След създаването на КПКОНПИ обаче режимът за деклариране на имуществото на членовете на политическите кабинети се промени, като това вече става пред органа по назначаване. Нещо повече - публична е много малка част от подадената декларация - обявяват се само данни за участие в търговски дружества, сключени договори с лица в области, свързани със заеманата длъжност, както и данни за свързани лица, към които деклараторът има частен интерес.

Севделина Арнаудова е подала декларация за 2018 г. за промяна на вече обявени обстоятелства в частта произход на средства при предсрочно погасяване на кредит, от която става ясно, че е погасила предсрочно 15 306 евро с пари от заплати и наеми.

Не става ясно за какво точно са получавани наеми. Срокът за публикуване на декларациите за 2019 г., когато е купен имотът в Бистрица, още не е изтекъл, но вероятно и тази информация няма да е публична, пише в. Сега.

Веднага след атаката на Васил Божков, Арнаудова заплаши, че и тя има какво да разкаже, ако атаките срещу нея продължат.

Бойко Борисов защити Севдалина Арнаудова (ВИДЕО)

Ceвдaлинa прaви cтрaхoтни нeщa. Нe иcкaм дa влизaм в игрaтa. Тoвa зaяви прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв във връзкa c изкaзвaнeтo нa бизнecмeнa ...

По-рано обвиняемият написа в пост във Фейбсук, че Арнаудова е посещавала офиса му на ул.“Московска“ 43 всеки месец и призова премиера да каже защо.

Премиерът Борисов защити своят PR днес, докато инспектираше третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото: "Севделина прави страхотни неща. Не искам да влизам в играта. На човек с 18 обвинения ли да отговарям?"

На въпрос защо все пак Божков атакува Арнаудова, Борисов отговори така: "Защото я харесва. Тя може да разказва много по тази тема".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика