Шефът на ВСС е предупредил председателя на СРС да не организира протест на съдиите от СРС

3583
Шефът на ВСС е предупредил председателя на СРС да не организира протест на съдиите от СРС
Снимка: БГНЕС

Сега ли разбират че администрацията е била назначавана по този начин? Сега ли разбира Панов, че нашите служители работят многократно повече? Тези хора не издържат в СРС и напускат, защото във ВКС секретарите работят по 2-3 часа месечно и взимат 80 лв. повече. Това заяви председателят на СРС Методи Лалов, който обяви и, че подава оставка.

Той сподели, че е получил съобщение от председателя на ВСС Димитър Узунов, което гласи: "Методи, не изкарвай хората на улицата, не взимаш ти решенията."

Моника Маковей готова да помага на Радев срещу корупцията

Моника Маковей, считана за лицето на борбата с корупцията в Румъния, заяви, че би откликнала на поканата на новия български президент Р...

Това не съм аз, човекът на когото може да бъдат диктувани решения. Ако ние се подадем, всички вие отивате по дяволите, заяви Методи Лалов пред bTV. Ако ценностният подход на член на ВСС е, че някой магистрат действа под чуждо давление, това не е нашият подход. ВСС трябва да работи – в лично качество съм убеден, че този ВСС не може. Трябва да се внимава кого ще изберат в следващия ВСС – не хора, които са настроени реваншистки настроени, подчерта Лалов пред Нова телевизия.

Всички факти те ги знаят. Тези хора какво виждат? Незаетите щатни бройки са 10 - 4 съдии, за които няма конкурс. Текучеството е огромно. Не мога да издържам да слушам хора, които не разибрат от това. Ние сме болни, претоварени. Реално работят 160 съдии, другите 20 ги няма. Те са в дъгосрочни отпуски, в болнични, допълни още Лалов.

По думите му на един съдия се падат по 1000 дела всяка година: "Те знаят тези факти и трябваше да ми поискат сметка преди. Кой член на ВСС седя на една маса с мен в общината, в МС? Кой?"

На въпрос дали всичик съдии от СРС ще излязат на протеста днес от 11:00 часа, председателят на съда отговори: "Никога не са всичките, но ще видите че протестът ще бъде масов."

Радикалната съдебна реформа отново е на дневен ред - ще я подкрепи ли НС?

Проект за решение за принципна подкрепа за т.нар. радикална съдебна реформа на Национална гражданска инициатива "Правосъдие за всеки" в...

Лалов уточни, че се е чувал десетки пъти с един от членовете на ВСС Галя Георгиева, която изведнъж си променила позицията и го счела за "най-лошия административен ръководител": "Нещо се случи за 2-3 седмици, кое е вярно?"

Председателят на СРС обяви, че днес ще подаде оставка: "Нека поемат този пробит кораб да видят как се управлява. Може да подменят живота ми да не съм съдия, но личния ми живот не могат. Не ме е страх", каза още Лалов.

На въпрос защо не е казал всичко това преди, той уточни, че преди се е водела кореспонденция, имало е и работни групи. Според него "хората в администрацията на СРС са фактор". Лалов заяви, че е призовал хората  и е срещнал подкрепа от тяхна страна: "Аз съм говорителя на съда, аз съм пръв сред равни и първи ще надам вой. Длъжен съм, когато има проблем, не защитавам себе си. Мислите, че не мога да стана юристконсул? Ние сме кълбо от проблеми и понеже носим тая раница от година... Питам Панов – забрави ли си това? За какъв анализ ми говори? Ние нямаме добра деловодна система, и те не знаят ли? Защо не ме попитаха? ВСС не може да размахва пръст на СРС. Как се работи с нови необучени хора, които се сменят три пъти през годината?"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика