Ще има ли изслушване на главния прокурор в парламента?

1915
Ще има ли изслушване на главния прокурор в парламента?
Снимка: БГНЕС

С ново изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков ще започне пленарното заседание на депутатите днес, 30 юли, предаде БГНЕС.

Само в рамките на две седмици новият парламент изслушва Рашков за трети път, като този път той е повикан от депутати от групата на ГЕРБ-СДС, за да даде информация за миграционния натиск и нелегалната миграция на територията на България за периода на работа на служебното правителство.

Янаки Стоилов търси варианти да свали главния прокурор със Съвета за съдебна реформа

Въвеждането на процедура за търсене на отговорност на главния прокурор и други висши прокурори е обсъдил правосъдният министър Янаки Ст...

Преди Рашков да застане на парламентарната трибуна обаче, според дневния ред трябва да бъде изслушан главният прокурор Иван Гешев - заради Бюрото за защита на свидетелите, ПОДРОБНОСТИ ТУК! Би трябвало да има и изслушване на КЕВР заради методиката за формиране на цената на водата.

Веднага след изслушването на Рашков ще започне петъчния парламентарен контрол, в рамките на който първи на трибуната ще се качи икономическият министър Кирил Петков. Управлението на европейски средства в подкрепа на бизнеса, разходването на публичния ресурс и сделки с имоти на Национална компания индустриални зони – това са темите, по които ще отговаря той.

След него на трибуната отново ще излезе вътрешният министър Бойко Рашков, който ще трябва да даде информация пред парламента за образуваните досъдебни производства по време на предизборната кампания.

Спазване на принципите на държавното обществено осигуряване, посочени в чл. 3 на Кодекса за социално осигуряване, във връзка с отпуснатите пенсии за трудова дейност преди 2008 г. – на този въпрос отговор ще даде социалният министър Гълъб Донев.

Каква част от несъбраните около 700 млн. лева от хазарт са събрани по съдебен ред към 30 юни 2021 г. и как върви изпълнението на Програмата за възстановяване – това са темите, повдигани от депутатите пред министърът на финансите Асен Василев.

Обществото не знае кой е назначен да разследва сигнала срещу Иван Гешев - знае ли обаче той?

Кой е поел и разследва сигнала на служебния МВР министър Бойко Рашков срещу главния прокурор Иван Гешев? Официално отговор няма, като п...

На един въпрос ще отговаря и военният министър Георги Панайотов, от когото депутатите поискаха да разберат има ли извършени нарушения и злоупотреби при управлението на публичните средства в ръководеното от него ведомство.

Най-много въпроси са адресирани към министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Комитова, част от които са свързани с това как вървят ремонтните дейности на няколко пътни отсечки в страната, както и с други инфраструктурни проекти.

Изработване и приемане на Правилник за прилагане на Закона за филмовата индустрия – на този единствен въпрос ще отговаря проф. Велислав Минеков, министър на културата.

Един въпрос депутатите отправят и към служебния министър на околната среда и водите Асен Личев, свързан с оценката на въздействието върху околната среда на проекта за тунел под „Петрохан“.

Последен в парламентарния контрол ще участва енергийният министър Андрей Живков, който ще отговаря на няколко въпроса за развитието на сектора, както и за изгубената пътна карта за развитие на газопреносната мрежа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика