Сидеров пред Ройтерс: "Атака" ще свали правителството, ако то подкрепи санкции срещу Русия

19977
Сидеров пред Ройтерс: "Атака" ще свали правителството, ако то подкрепи санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Партията "Атака" ще работи за свалянето на правителството, ако то подкрепи нов кръг от санкции на Запада срещу Русия заради анексирането на Крим. Това заяви днес в интервю за агенция Ройтерс нейният лидер Волен Сидеров, предаде БТА.

Националистическата партия държи баланса на властта в българския парламент и нейната заплаха е краен пример за вътрешния натиск срещу европейските правителства относно позицията им към най-тежката криза в отношенията между Изтока и Запада след края на Студената война.

"Ако сегашното правителство подкрепи нови санкции, аз ще заема твърда опозиционна линия спрямо него и ще работя за свалянето му. След това ще трябва да си отговорим на въпроса какво правителство и какво мнозинство ще последва, дали ще бъде същото или то може да бъде променено", казва Сидеров.

"Това е проблем на гласоподавателите, които трябва да се събудят и най-накрая да разберат, че правителството в България трябва да има независима политика и да сложи край на колониализма, в който ние сме въвличани", допълва атакистът.

"България трябва да наложи вето", казва Сидеров. "Тя има право на това и тогава ЕС няма да може да наложи санкции. А след това тихо и неофициално представителите на Германия и Франция ще кажат "благодарим, че ни спасихте", защото техният оборот от търговията с Русия е за десетки милиарди евро", обобщава лидерът на "Атака".

Сидеров лично застана пред МС с плакат "F*ck the USA"

Както се бяха заканили по-рано днес, депутати от „Атака”, водени от лидера си Волен Сидеров, посрещнаха американския помощн...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика