Сидеров загърби различията с колегите си, за да не дойдат БСП и ДПС на власт

2046
Сидеров загърби различията с колегите си, за да не дойдат БСП и ДПС на власт
Снимка: БГНЕС

Трите партии в коалиция „Обединени патриоти“ имаме някои различия по определени въпроси, но по основното - преди всичко българският национален интерес - сме на едно мнение.

Това заяви председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пред журналисти в Народното събрание.

Сидеров похвали Радев: На тези години и с кюстюм беше много добре

"Господин Румен Радев показа не лоша физическа форма с това коремно възлизане. Тренирал съм спортна гимнастика, само че то се прави от ...

Разбирам, че отношенията в нашата коалиция са тема. Ние сме различни, но в едно сме се разбрали, изборът на българите е за първи път патриотична коалиция да бъде третата сила, ДПС да не е основният балансьор, това е шанс, който не трябва да пропиляваме. Нашите различия по отношение на Русия със сигурност ще останат. Валери Симеонов си има неговите виждания. Това не пречи да работим заедно за българския интерес, коментира още Сидеров.

Той бе категоричен, че едно разваляне на управляваща коалиция в момента означава връщане на надеждата БСП и ДПС да бъдат отново във властта. По думите му това не е приемливо за хората, не се приема от българите като цяло, така че такова разваляне е риск.

„Ние такъв риск не можем да си позволим, защото това ще бъде игра със съдбата на страната. Нашите си отношения може да стигат до различни фази, да минават през различни тоналности, но това са наши отношения. Познаваме се от ученици с Валери Симеонов, минавали сме през различни фази, не експонирайте отношенията между личностите върху цялото управление. Смятам, че това управление може да завърши успешно мандата си. Трябва да го направи, защото това е отговорност. Иначе пропиляваме възможности, пропиляваме шансове и няма да се радваме на одобрението на хората“, заяви Волен Сидеров.

На въпрос за критиката му към Ангел Джамбазки, който беше коментирал руския патриарх, Сидеров заяви: „Не се колебая, когато трябва да направя другарска критика. Джамбазки е млад човек, способен политик, пред мен е израствал и винаги съм му помагал и ще му помагам. Имам правото като по-възрастен и опитен да дам насочващи съвети. Когато говори, малко да се въздържа, защото тук става дума за дипломатически отношения с една велика страна. В такива дипломатически взаимоотношения хората трябва да са внимателни, особено политик, евродепутат“.

Сидеров с нова атака заради руския патриарх - този път към Джамбазки

"Евродепутатът Ангел Джамбазки, избран с гласовете на Бареков и "България без цензура" и който подкрепи Истанбулската конвенция с гласу...

По темата за Крим и изказванията на Валери Симеонов, председателят на "Атака" заяви, че може да му изнесе историческа лекция и за това как там нашите българи гласуваха „За“ референдума, защото се чувстваха застрашени от правителството в Киев след кървав фашистки преврат. „Там участваха нацисти със свастики, с пречупени кръстове, крещяха „смърт на православните свещеници“ и т.н., заканваха се, нашите българи се почувстваха застрашени, че ще бъдат дискриминирани, претопени, ще им бъде забранено да говорят на български език. Затова с две ръце гласуваха „За“ референдума“, обясни Сидеров. Той припомни, че единствено неговата партия е имала наблюдатели на референдума и е нямало никакво насилие, нямаше окупация от руска страна.

„Над 90% пожелаха да се присъединят към руската федерация, защото бяха застрашени от едно профашистко правителство, което направи държавен преврат в Киев с помощта на американците. Виктория Нюланд го призна и каза, че са похарчили 5 милиарда долара за този преврат. Така че там събитията също подлежат на добър тон. Може да му помогнем на Валери да прочете по-внимателно и по-обективно събитията там. Може някой да му внушава и неверни факти за случая с Крим“, смята Сидеров.

В заключение журналистите попитаха Сидеров за президента, който преди дни в Пловдив показа коремно възлизане. Сидеров се пошегува: „Г-н Радев показа не лоша физическа форма. Аз съм тренирал спортна гимнастика, само че то се прави от вис – неподвижно, и тогава набираш. Той малко със замах го направи, но все пак на тези години с костюм, много добре беше. Поздравявам го. Ако потренирам няколко дни, ще се опитам и аз. Още не съм загубил форма. Радев е нов политик, който се учи, който се старае. Смятам, че президентът не трябва да воюва с премиера и обратно", посочи Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика