Симеон Славчев, МИР: Брюксел показа червен картон на правителството на Бойко Борисов

3167
Симеон Славчев, МИР: Брюксел показа червен картон на правителството на Бойко Борисов
Снимка: ПП Мир

В четвъртък Комисията по граждански свободи на Европейския парламент призова българското правителство да гарантира зачитането на ценностите на ЕС и Хартата на основните права. Комисията одобри с 35 гласа „за“, 30 гласа „против“ и 1 глас „въздържал се„ проект за резолюция относно „значителното влошаване на спазването на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите“ в България.

Евродепутатите подчертават необходимостта българското правителство да гарантира по-строг контрол върху начина, по който се изразходват средствата на ЕС, и незабавно да отговори на опасенията, че парите на данъкоплатците се използват за нарастване на богатството на лица, свързани с управляващата партия.

„С тази своя резолюция на практика за първи път по ясен и категоричен начин евродепутатите показаха червен картон на правителството на Бойко Борисов“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Припомняме, че председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев още в началото на септември месец изпрати писмо до г-жа Катарина Барли – заместник-председател на ЕП с молба Европейският парламент да обърне внимание на случващото се в България. В писмото си до заместник-председателя на Европейския парламент Славчев настоя най-накрая европейските институции да видят, че парите на немските, нидерландските, австрийските, белгийските и всички други европейски  данъкоплатци най-нагло се крадат от Бойко Борисов и неговото правителство пред безучастния поглед на главния прокурор на България Иван Гешев.

„Българите вече се противопоставят на този олигархично-мафиотски модел на управление в България. Силно се надявам, че и европейските институции, представляващите цялото европейско семейство, също ще намерят своите методи и средства, с които да подпомогнат българския народ  в битката му с мафията. Разчитаме на Вашата и на европейската солидарност!“, писа в началото на септември месец лидерът на партия МИР Симеон Славчев до заместник-председателя на ЕП.

„Изключително съм радостен и благодаря на г-жа Барли, както и на всички евродепутатите, които със своята резолюция от снощи освен че обърнаха сериозно внимание на всички процеси, които текат в момента в България, но и станаха солидарни с българските граждани, които вече повече от 85 дни протестират срещу правителството на Бойко Борисов“, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той не скри и своето удовлетворение, че една от точките в резолюцията на Комисията по граждански свободи на Европейския парламент е промените в изборното законодателство в България непосредствено преди следващите парламентарни избори.

ПП МИР: Цвета Караянчева незабавно да подаде оставка

Заради системното уронване на престижа на Народното събрание и свалянето на нивото на институцията партия МИР (Морал, Инициативност, Ро...

„В моето писмо до г-жа Барли в началото на септември месец я информирах, че управляващото мнозинство в българския парламент е приело промени в Изборния кодекс, с които се саботира провеждането на честни избори чрез машинно гласуване. Радостен съм, че и сигналът, който партия МИР изпрати до Европейската комисия заради саботирането на машинното гласуване, с което освен законите в България (Глава 14, раздел III на Изборния кодекс), се нарушават чл. 20, 22 и 223 от Договора за функционирането на Европейския съюз, даде своя резултат“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

„Сега е важно натискът от страна на европейските институция към правителството на Бойко Борисов да се засили още повече и Европейската комисия да изпрати свои наблюдатели в България, за да може да се предотврати готвеното за пореден път от ГЕРБ фалшифициране на изборите и подмяна на вота на българските граждани“, беше категоричен Симеон Славчев.

Той призова всички български граждани да излязат пред Народното събрание и да изразят своето недоволство срещу всички действия и бездействия на управляващите от ГЕРБ, лъжепатриотите и аптечните бензинджии чрез мирен протест.

„Европейският парламент показа, че е солидарен с протестите в България, сега е момента всички българи, които искаме и се борим за промяната в страната, да покажем нашата солидарност и подкрепа и лично да се включим в протестите и промяната“, завърши лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика