Симеон Славчев МИР: Кирил Петков трябваше първо да се срещне с патриарх Неофит

9939
Симеон Славчев МИР: Кирил Петков трябваше първо да се срещне с патриарх Неофит
Снимка: ПП МИР

Първото посещение на Кирил Петков като министър-председател на България трябваше да бъде не в Брюксел, а при патриарх Неофит, от който да вземе благословение. Това трябва да бъде първото дело на всеки един български политик и държавник. Това каза лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев в предаването „Беновска пита“ по Радио К2. Водещата Илиана Беновска припомни в ефир, че патриарх Неофит е венчал Симеон Славчев и че той има силна връзка с него и с Българската православна църква.

Помолен да коментира първите стъпки на новото правителство Симеон Славчев заяви, че остава с впечатление от първите действия на новите управляващи, че коалиционното правителство няма нито сериозна програма, нито ясни политики и приоритети.

„По време на коалиционните преговори бяха направени няколко гръмки заявления, като например създаването на Министерство на бедствията и авариите, което ние от партия МИР приветствахме, защото повече от година и половина предлагаме да се създаде Министерство на извънредните ситуации, бедствията, авариите и управление при кризи. За съжаление обаче, че оказа, че управлението на кризи не е сред приоритетите на четворната коалиция и едно от малкото хубави неща, които предлагаха се загуби под някоя маса или стол или някъде другаде в МОЛ-а, където се водиха така наречените коалиционни преговори“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че самото провеждане на преговорите в МОЛ-а е било достатъчно показателно за подхода и действията на бъдещите управляващи.

„Това, че преговорите се проведоха в МОЛ, а не в сграда на Народното събрание, която символ на държавността, беше достатъчно показателно за подхода, начина на мислене и манталитета на бъдещите управляващи. И за съжаление и първите стъпки на сегашното правителство показват, че идва подмяна, а не промяна и че за пореден път надеждите на българските граждани са излъгани. Ще припомня и на всеки, който употребява думата промяна, че не е задължително тя да бъде към по-добро. От първите действия на четворната коалиция за съжаление виждаме, че промяната за сега е от лошо към по-лошо“, заяви още Симеон Славчев.

Той припомни, че партия МИР е поставила 5 национални приоритета и е предложила национален консенсус по тях.

Партия МИР предлага всички заседания на Министерски съвет да се излъчват онлайн

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) предлага всички заседания на Министерски съвет да се излъчват онлайн. Това каз...

„Един от тези приоритети е как България да излезе от демографската катастрофа. За съжаление от коалиционното споразумение става ясно, че за сегашното правителство справянето с демографската криза не е приоритет. Едно правителство, което няма ясен план за излизане от демографската криза, от самото си начало вече е стъпило накриво и не работи в полза за българския народ. Още по страшно е, че в програма на правителството не виждаме и мерки за превръщането на българската икономика в работеща и ефективна. А без работеща икономика няма от къде да дойдат средства за провеждането на каквото и да е политика“, заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той призова правителството незабавно да публикува цялото си коалиционно споразумение заедно с всички приложение към него, за да могат да се видят предложенията и политиките във всички секторни политики.

„Основната теза на Бойко Борисов през последните 12 години беше – изберете ме мен, може да съм лош, може да съм мутра, но изберете мен, за да не се върнат комунистите на власт. Сегашните управляващи казват – ние нарушаваме закона, нарушаваме Конституцията, но изберете нас, за да не се върне Бойко Борисов на власт. Така повече държавата не може да продължава да се управлява и всеки път българските граждани да бъдат поставяни в ситуация да избират по-малкото зло. Българските граждани и България заслужават най-доброто, затова партия МИР предлага да се търси обединение около националните приоритети, които ще изведат страната от здравната, икономическата и моралната криза. Крайно време е и самите българи да видят и разберат, че е необходим нов подход в обществено-политическия живот на страната, защото със сегашния няма как да продължим успешно напред“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че друг основен приоритет на партия МИР е балансираната външна политика на България и посочи, че страната ни има дадености и може да играе ролята на мост между изтока и запада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика