Симеон Славчев, ПП „МИР‘: Машинното гласуване е единственият начин за честни и прозрачни избори

1928
Симеон Славчев, ПП „МИР‘: Машинното гласуване е единственият начин за честни и прозрачни избори
Снимка: ПП "МИР"

Машинното гласуване единственият начин у нас да се проведат честни и прозрачни избори. Това заяви в предаването "Беновска пита" по Радио К2 председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) Симеон Славчев.

"Машинното гласуване е единственият начин да се проведат честни и прозрачни избори в България и да се спре подмяната. Все още върви активна кампания срещу машинното гласуване и гражданите трябва да знаят истината, а тя е, че машината за гласуване няма как да се хакне, защитата й няма как да се пробие", заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той обясни, че машината за гласуване има четири непробиваеми защити. Тя не е свързана с интернет и информацията от нея няма как да бъде източена. В нея вътре има хард диск, в който се складира информацията. Тя притежава и флаш памет, където се съхранява и изборния протокол. Тя издава хартиена бюлетина и машинен протокол, който ще спести на секционните комисии часове работа. Председателят на ПП МИР каза, че по този начин се заобикаля субективния фактор в изборния процес и затова цялата процедура няма как да се манипулира.

"Хибридното гласуване на последните парламентарни избори беше един от начините да се подмени вота на българските граждани. От ПП МИР имаме много доказателства в тази насока и ги изпратихме до прокуратурата - включително и телефонни разговори, тотална подмяна на гласовете в избирателни секции. Затова от ПП МИР считаме пълното въвеждане на машинното гласуване за първата политическа победа на ПП МИР, защото още преди 2 години протестирахме за въвеждането му с палатков лагер пред Министерският съвет", заяви Симеон Славчев.

Симеон Славчев: Целогодишният и високоплатен туризъм трябва да е приоритет за България

Целогодишният и високоплатен туризъм е един от основните приоритети за ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие). Това заяви председате...

Той каза, че ПП МИР е с дългосрочна визия за България. ПП МИР върви стъпка по стъпка. Аз съм убеден, че избирателите ще видят политическата алтернатива за развитието на страната, защото ние предлагаме различен модел в политиката. При нас водещото е експертното начало, доверяваме се на експертите в областта си, а не на политици-популисти. Убеден съм, че ПП МИР ще стане парламентарно-представена партия. Всяка една наша политика и предложение за законова промяна е много добре подкована и няма политически аналог сред останалите политически партии", заяви още Симеон Славчев.

Той представи и идеята на партията за въвеждането на социално-пазарното стопанство, по известно и като германски икономически модел, направило държавата икономическо и индустриално чудо в Европа и света. "Партия МИР предлага то да стане икономическа основа на българското общество, защото предлага едновременно два основни принципа - на свободата и на справедливостта. Чрез принципа на свободата се дава от държавата инициатива и възможност на бизнеса да се развива и да реализира своя потенциал. Чрез прогресивното данъчно облагане справедливо ще се разпределят събраните пари в бюджета за образование, здравеопазване и сигурност, които са трите стълба на държавността", заяви Симеон Славчев.

Той заяви, че ПП МИР си поставя две основни цели - да спре подмяната и да направи истинската промяна в България. "Някои от партиите на протеста се представят като част от промяната, но те всъщност са част от статуквото. Те откраднаха справедливия граждански лозунг "Мутри вън". Този лозунг означава всички физически, икономически и политически мутри на прехода - вън, а не това, което наблюдаваме като действие на една определена коалиция, която подмени справедливия граждански протест", заяви още Симеон Славчев.

"ПП МИР не е за 2 дни, нито за 2 години. Аз съм убеден, че ние ще извървим своя път и че гражданите ще дадат своето доверие за новото поколение в българската политика", заяви още Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика