Симеонов пак нападна медиите, държали се като инфантилни дебелаци

5406
Симеонов пак нападна медиите, държали се като инфантилни дебелаци
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини медиите и в частност bTV и "Нова телевизия" за оставката на здравния министър Николай Петров.

Пред Bulgaria on Air той заяви, че България в последните години се управлявала именно от двете телевизии и "ако това е поредният опит за упражняване на влияние, това е лошо".

Симеонов: Местан да отвори Конституцията и да прочете, че в България няма малцинства

Този човек трябва да отвори Конституцията и да прочете, че в България няма малцинства. Такава е Конституцията, такива са законите и да...

Вчера Петров подаде оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов, след като bTV излъчи разследване как като шеф на ВМА той е възложил две обществени поръчки за общо 1.6 млн. лв. на фирми, представлявани от Явор Цонев - мъжа, от когото дъщеря му Руслана Петрова има дете.

"В този случай bTV се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави. При такава безпрецедентна измишльотина, която нарекоха разследване, цялата биография на този човек беше хвърлена в мръсния канал", каза Симеонов.

Той добави, че всеки политик трябва да действа като него при медийни атаки. Симеонов припомни и че ще съди някои медии за клевети, и допълни, че дневният ред в живота "не се диктува от телевизионните студиа".

Вицепремиерът каза още, че се надява все пак оставката да не се дължи на разследването, а на "икономически засегнатите кръгове в медицинските среди". По думите му Петров е прокарал забрана за откриването на нови лечебни заведения и регистрирането на нови лекарства. Точно тук били двете големи лобита в здравната сфера, определени от Симеонов като "фармацевтичната мафия и лекарската мафия".

Симеонов: Медиите не се извиниха, ще се видим в съда

Скандалът между вицепремиера Валери Симеонов и национални медии продължава с пълна сила, а самият той, попитан за случая заяви: „...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика