Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов се отказва да бъде народен представител

14 юни 2024, 01:10 часа • 1853 прочитания

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 50-ото Народно събрание.

ЦИК заличава Слави Трифонов от листата на партия „Има такъв народ“ в Петнадесети изборен район – Плевенски, и в Двадесет и пети изборен район – София, в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г., се посочва в решение на Централната избирателна комисия, прието днес. 

Още: Официално: ЦИК обяви разпределението на мандатите в 50-ото Народно събрание

Постъпило е и заявление от Николай Тонев Колев от ДПС с искане да не бъде обявен за избран за народен представител. ЦИК заличава Колев от листата в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски. ЦИК заличава и Иса Емин Бесоолу от листата на ДПС  в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски, както и Николай Неделчев Юруков от листата на ДПС в Двадесет и втори изборен район – Смолянски, след подадени заявления, че се отказват да са народни представители. 

Постъпили са заявления с от Христо Христов Петров от  „Продължаваме Промяната – Демократична България“, от Ивайло Ванев Вълчев от партия „Има такъв народ“, от Кристиан Иванов Вигенин от коалиция „БСП за България“, от Станислав Добринов Стоянов от партия „Възраждане“, с което заявяват, че желаят да бъдат обявени за членове на Европейския парламент от Република България и да не бъдат обявявани за народни представители.

Още: 2/3 от избирателите са гласували с хартия, резултатът - 80% сгрешени протоколи в София

С Решение на ЦИК от днес Христо Петров, Ивайло Вълчев, Кристиан  Вигенин и Станислав Стоянов, са обявени за избрани за членове на Европейския парламент от Република България, поради което следва да бъдат заличени от съответните листи на партиите и коалициите в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес