След изборите Кънев иска среща с Калфин за ръста на осигурителните прагове

2854
След изборите Кънев иска среща с Калфин за ръста на осигурителните прагове
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев изрази тревогата си от предвиденото прекомерно увеличаване на минималните осигурителни прагове и липсата за поредна година на регионална диференциация. Кънев, който е на обиколка в Северозападна България, коментира, че в този регион и досегашните прагове по същество водят до загуба на работни места и закриване на предприятия.

“Оценявам като особено тревожно предвидените лобистки изключения за цял бранш и за отделни предприятия, намиращи се под трайната политическа протекция на ДПС“, коментира Кънев, цитиран от Mediapool.

Отлагат представянето на актуализацията на бюджета за сряда?

Най-вероятно актуализацията на бюджета на държавата и НЗОК пред социалните партньори ще бъде отложена от днес за сряда. Това обяви служ...

В петък вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин обяви, че ще наложи административно договорения ръст от 7.5% и за 37 от общо 85 икономически дейности, за които не е постигната договорка, като изключение се прави само за производството на тютюневи изделия, където е отчетен спад. Именно това предизвика коментари, че става въпрос за протекция на "Булгартабак".

Кънев заяви, че тъй като не желае въпросът да бъде спекулативно използван в предизборната кампания, настоява за среща с министър Калфин веднага след първия тур на местните избори, но преди внасянето на бюджета на НОИ в парламента.

Кънев каза още, че проблемът ще бъде обсъден и утре на извънредно заседание на парламентарната група на Реформаторския блок.

КНСБ: Саботажът на минималните осигурителни доходи не успя

Вчера, 27 август 2014 г., работната група на социалните партньори по договарянето на минималните осигурителни доходи (МОД) за 2014 г....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика