Социолог: Има опасност вотът на недоверие да се обезцени

30581
Социолог: Има опасност вотът на недоверие да се обезцени
Снимка: БГНЕС

Ясна е опасността да се обезцени вотът на недоверие. Вотът е възможност на опозицията да задава дневния ред, тона на дискусията.

Това е смисълът на вота, а не чисто формалната логика кой ще го спечели или загуби. Това каза пред БНР социологът Първан Симеонов. Винаги всяка опозиционна сила в такава ситуация печели червени точки, защото вкарва управляващите в режим на отговор. Вчерашният дебат добре, че се случи, защото предния път опозицията се задоволи само с процедурната печалба, а не със съдържателната печалба, уточни Симеонов. Стратегията на ГЕРБ е постоянен режим на острота. Струва ми се, че управляващото формирование има достатъчно сили да удържи, коментира социологът.

Той подчерта, че заиграването с институциите не е шега работа. "НС е с традиционно нисък рейтинг, а не с изключително нисък, за съжаление", заяви Симеонов. Според него, е малко вероятно Атака да оттегли подкрепата си от кабинета. "Струва ми се по-малко вероятен такъв вариант. Атака като че ли се намира в най-изгодна позиция", заяви Симеонов.

За бюджета, социологът каза, че той ще бъде ключова точка, а това правителство премина първия трус. "Зимата ще бъде вторият тест, това е традиционно критичен момент, а политическо време се печели с развързване на кесията", каза още Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика