Спаси София с нов сигнал: Плащаме ли в Лозенец, за да печелят братя Диневи?

14298
Спаси София с нов сигнал: Плащаме ли в Лозенец, за да печелят братя Диневи?
Снимка: Спаси София

Спаси София днес оповести данни за съмнително действие, извършено от районния кмет на Лозенец, г-н Любомир Дреков. В сигнала си градските активисти показват как районът, без никаква аргументация, избира да инвестира 200 000 лв. в облагородяване на площад без никаква функция, но намиращ се пред новостроящата се “луксозна” сграда на братя Диневи.

От организацията разказват, че Район Лозенец решава да инвестира парите за ремонт на пространството на пл. Велчова завера, срещу новата жилищна сграда, чийто инвеститор са небезизвестните братя.

Местни избори 2019: Светлинка надежда

На пръв поглед нещата и на тези местни избори не се променят особено – ГЕРБ си е първа политическа сила, БСП се пъчи с някой и др...

“Необяснимо е от гледна точка на обществения интерес защо Район Лозенец е решил да инвестира толкова средства в ремонт на едно мъртво пространство - в средата на натоварения трафик и паважната настилка. Наляти са пари в неизползваемо пространство, защото там е мръсно, шумно и прашно. Същевременно, тротоарите в района са в отчайващо състояние.” - констатира Борис Бонев от Спаси София.

По думите на Гергин Борисов от Спаси София, тези факти пораждат съмнение, че всичко това се прави с цел да се вдигне цената на имотите на луксозната сграда, собственост на братя Диневи.

“Частният инвеститор е обещал за своя сметка, чрез дарение към Столичната община, да ремонтира пространството. Затова поискахме документ, потвърждаващ това дарение, но в Общината такъв няма, което означава само едно - Район Лозенец е платил с парите на данъкоплатците, облагородяването на пространството пред частната сграда.” - заключва Гергин Борисов.

Освен документи, които потвърждават липсата на дарение от страна на частния инвеститор към Район Лозенец, от Спаси София казват, че са се опитвали да получат отговор защо районната администрация е избрала да инвестира 200 000 лв. точно там.

Кметът на кв. "Лозенец" се забърка в неприятности заради ресторант

Кметът на квартал Лозенец Любомир Дреков се е договорил със собственика на ресторант в парка на Славейковите дъбове (зад Руското училищ...

Вместо обективен отговор, подкрепен с аргументи, те са получили арогантен отговор от кмета Любомир Дреков, завършващ с признанието, че “не бяха открити данни за стратегии и годишни планове във връзка с ремонта на пл. Велчова завера и нямаме информация за местонахождението на такива данни другаде.”

Според активистите, създадената ситуация поражда сериозни съмнения за начина, по който се разходва публичния ресурс в Район Лозенец. Затова те очакват да получат ясни отговори на следните въпроси:

Позволено ли е на един частен строител да диктува ремонтната програма на Общината?

Защо Район Лозенец е избрал да ремонтира това мъртво пространство пред сградата на Диневи, вместо натоварените тротоари наоколо, които са в катастрофално състояние?

Прави ли се всичко това за да се вдигне цената на имотите на братя Диневи?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика