Според Соломон Паси връщането на казармата у нас е невъзможно

2123
Според Соломон Паси връщането на казармата у нас е невъзможно
Снимка: БГНЕС

Закон за връщането на казармата у нас няма как да има, защото наборната армия е изключително скъпа и неефективна. Това каза бившият външен министър Соломон Паси относно предложението на „Патриотичния фронт“ за връщане на казармата.

„Военната професия е много отговорна. Можете ли да направите един закон за наборни пилоти на гражданската авиация?“, попита той. По неговите думи наборната служба е експериментирана в световната история, като я е имало дори в Римската империя.

Какво да говорим за срещата на върха на НАТО, която не само не е завършила, ами не е започнала

Така бившият външен министър Соломон Паси коментира пред bTV въпроса със започващата днес (8 юли) среща на върха на НАТО във Варшава. ...

Според него, ако искаме военният министър Николай Ненчев да защитава страната, трябва да му дадем добър бюджет и възможността да подбере най-добрите специалисти.

Относно мерките, които НАТО трябва да предприеме за справяне с тероризма, Паси коментира, че срещата на върха на организацията във Варшава е най-важната от 25 години.

Паси отбеляза, че има тактически и стратегически решения, които очакваме да се вземат във Варшава. Трябва да очакваме едно добре балансирано довъоръжаване на НАТО в Черно море, защото това има възспиращ ефект, каза той в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

НАТО има нужда да обедини своите сили. Това не трябва да е стратегия на агресия, а на баланса. НАТО е отбранителна структура, но трябва да може да отговори, ако бъде нападната“, подчерта бившият външен министър.

България може да се възползва от Brexit, твърди Паси

България ще се окаже в тактически силна позиция след вота на британците. Тя, като страна-членка на ЕС, ще може да диктува условията за ...

„Когато в Черно море има 5 руски подводници, тогава не можеш да противопоставиш яхти. Трябва да има баланс. Ракетите се балансират с ракети. Ако искаш мир, готви се за война, ако искаш война, готви се за мир", припомни Паси римската поговорка.

По неговите думи виждаме една голяма необходимост от силно западно присъствие в Черно море. Според Паси най-добре би било да се създаде една българо-американска база край Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика