Станишев: Благодарим на АБВ за мечешката услуга!

21014
Станишев: Благодарим на АБВ за мечешката услуга!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев официално благодари на АБВ за мечешката услуга, която гражданското сдружение прави на партията. Това стана в речта на председателя на Столетницата по време на 48-ия Конгреса, който започна малко след 11 часа в зала 3 на НДК. Делегатите посрещнаха с аплодисменти категоричното изказване на Станишев по повод "предателите" от новия проект на президента (2002-2012) Георги Първанов. Лидерът на БСП нападна остро държавния глава за "изненадващата му активност" в последните седмици след "двегодишна летаргия". Той обвини Първанов в опит да дестабилизира правителството. Станишев изрично уточни, че не казва всичко това, за да се заяжда.

"Да не влизаме в капана, който са ни подготвили, призова няколко пъти лидерът на БСП делегатите на Конгреса. - Да не влизаме в оправдания по време на кампанията. Противниците ни все повече затъват в собствените си противоречия и обяснения. Ту няма да правят партия, ту са една млада партия, но нападките им са по-яростни от всички останали. Постоянно твърдят, че няма различия между нас, а от друга страна постоянно ни обвиняват, че ние не сме били изпълнявали нашата програма и щели да се договарят с всички за национални приоритети. С АБВ сме щели да спечелим повече гласове в лявото пространство. Да им благодарим за тази мечешка услуга и повече да не се занимаваме с тях".

Станишев: Ние не делим кметовете на наши и ваши

"За четири години Борисов задуши почти цялата страна, като не даде и лев за развитие за регионите, с изключение на любимите му Бургас...

Станишев предупреди, че БСП не трябва да се противопоставя на въпроса за референдум. Защото винаги е добре да бъде чут гласът на народа. Според него, това е подерният капан, в който може да попадне партията. "Плашат куче със салам! Нас ще ни плашат с подписки! Страхувате ли се, попита Станишев делегатите в залата. - Виждам, че не. Правят се опити евроизборите да бъдат приравнени до национално ниво.

"Задавам въпроса – няма ли да предизвика по-сериозен обществен интерес въпрос за вида на данъчната система? Дали да е пропорционална или да се замени с прогресивна? Или дали да не се криминализира неизплащането или забавянето на социалните въпроси? Има и други въпроси, за които имаме нужда от яснота и категорична позиция на обществото", допълни той.

Лидерът на БСП направи всичко необходимо, за да мотивира и да надъха делегатите на Конгреса с категоричната си реч и със смело назоваване ясно и точно на проблемите, които съпътстват партията в последно време. "Колко пъти са ни погребвали. Днес обаче нито сме паднали, нито сме на колене, заяви той. - И имаме силата да извървим пътя, по който сме тръгнали до успешния му финал. Трудното е зад нас, но ни предстои още по-трудно сега - да успеем. И да се гордеем с успеха, който сме длъжни да извоюваме на европейските избори".

Станишев предупреди, че всички членове на БСП трябва да бъдат много организирани, и по-мотивирани, защото всеки отнет глас отпартията е глас за ГЕРБ. "Такава е логиката и философията на предизборната борба, заяви той. - Гласувайки за АБВ, гласуваш против каузата, с която се нагърби БСП. Нашата партия винаги е успявала в трудни моменти да намира начин да върви напред".

Червено театро!

Две седмици вече България живее с театрото "Станишев-Първанов", което БСП натрапва на цялото общество, сякаш още е живково време и член...

Официални гости на 48-ия конгрес на БСП са премиерът Пламен Орешарски, лидерът на ДПС Лютви Местан, министрите Хасан Адемов, Ангел Найденов, Димитър Греков, Кристиян Вигенин, Петър Чобанов.

Преди началото на Конгреса на БСП пред централния вход на НДК група възрастни мъже организираха мълчалив протест срещу Георги Първанов и размразяването на проекта му АБВ. Те подкрепиха лидера на партията с плакати с надписи: "За Станишев, против Първанов".

На входа на зала 3 на НДК пък актьорът Стефан Рядков в образа на Георги Първанов посрещаше делегатите на конгреса. "Президентът" беше посрещнат с усмивка и чувство за хумор. Скечовете, с които "атакуваше" пристаналите на АБВ предизвикаха доброжелателното отношение на партийците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика